En marxa els treballs per il·luminar el tram del passeig Marítim més proper a Premià de Mar

Última revisió 13-02-2023 08:05
10/02/2023

Es preveu que a mitjans de març es puguin encendre els llums

Ja estan en marxa els treballs d’instal·lació dels punts de llum que posaran fi a la foscor del tram del passeig Marítim comprès entre el carrer del Brasil i el terme municipal de Premià de Mar.

En aquests moments s’estan creant les bases de formigó que sustentaran els fanals. Ja se n’han fet 66. Tot seguit, es faran la resta d’actuacions necessàries per instal·lar uns punts de llum que s’alimentaran d’energia solar fotovoltaica.

Es preveu encendre els fanals a mitjans de març. Seran del mateix model dels que hi ha a Premià de Mar, cosa que donarà continuïtat visual al litoral que comparteixen tots dos municipis.

Pressupostos participatius

La instal·lació d’aquests punts de llum va ser la proposta guanyadora dels pressupostos participatius 2020-2021. S’ha trigat força temps a iniciar-ne la instal·lació i fer realitat el projecte per dos motius, bàsicament.

El primer ha estat la complexitat dels tràmits que es requereixen quan es vol fer una instal·lació com aquesta a primera línia de la costa. Calia obtenir els permisos d’ADIF i de la Demarcació de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic. La concessió d’aquests permisos va trigar tretze mesos, sumant tots dos tràmits. A partir d’aquí, l’Ajuntament va poder iniciar els tràmits per encarregar el projecte. Finalment, la Junta de Govern local va adjudicar-lo el 27 d’octubre del 2022 a l’empresa CM Salvi SL per un import de 312.367,55 (IVA inclòs).

En paral·lel als tràmits administratius, aquest projecte ha hagut d’afrontar les dificultats causades per la crisi mundial d’escassetat de materials i inflacionista dels darrers temps. Això ha provocat retards i encariments en el subministrament de materials.

Aquests dies ja s'estan creant les bases de formigó que sustentaran els fanals. Un cop fetes, es tapen amb sorra com a mesura preventiva.
Aquests dies ja s'estan creant les bases de formigó que sustentaran els fanals. Un cop fetes, es tapen amb sorra com a mesura preventiva.