Els gegants surten a celebrar la festa

Última revisió 01-07-2023 08:18
01/07/2023

El correfoc brindarà una nova nit de foc i espurnes

L’agenda d’aquests dies festius és plena d'activitats per a tota la família i així ho seguirà sent durant la jornada de dissabte, 1 de juliol. En Pere el Drapaire i l’Eulàlia Tallacolls faran d’amfitrions a la Trobada de Gegants de Festa Major, que congregarà diversos gegants, gegantons i capgrossos d’altres municipis que vindran per gaudir de la festa amb la parella més alta del Masnou. La plantada serà a la plaça d’Ocata a les 17 h i començaran la cercavila a les 18 h.

Per Festa Major, la figura de Rosa Sensat i Vilà, una de les mestres que va contribuir al desenvolupament de l'escola pública catalana durant el primer terç del segle XX, també serà ben present. El matí del dissabte es repassarà la història de l’ensenyament al Masnou, centrada en la figura d’aquesta mestra pionera de la renovació pedagògica i promotora de la formació de dones, i es posarà el focus en la seva trajectòria vital i professional resseguint la seva petjada al municipi. Aquesta activitat s’emmarca dins del programa de l’Any Rosa Sensat, amb motiu de la celebració dels 150 anys del seu naixement, el 17 de juny de 1873.

Quan caigui el sol, serà l’hora de la festa del foc. Els diables i altres bèsties de foc sortiran per escampar espurnes pels carrers del municipi i convidar els més atrevits a saltar i ballar conjuntament sota el foc. 

Los Manolos faran sonar la seva rumba catalana la nit àlgida del dissabte de Festa Major. Tancarà la nit Muerta Sánchez amb una sessió per ballar i ballar fins que el cos aguanti.

Consulteu el programa de la Festa Major clicant aquí per conèixer tots els actes.

Ahir tres cercaviles van homenatjar els elements de la terra, el mar i el foc
Ahir tres cercaviles van homenatjar els elements de la terra, el mar i el foc