Els casals d'estiu d'entitats i l'Espai Jove prenen el relleu a l'extint Campus Esportiu Fakaló

Última revisió 02-05-2024 09:03
19/04/2024

S’atorgaran ajuts municipals a les famílies, que hauran de sol·licitar-los després que s’hagin fet els esplais

Desapareix el Campus Esportiu Fakaló; és a dir, no es tornarà a fer aquest estiu. En el seu lloc, l’Ajuntament atorgarà ajuts a les famílies dels infants i adolescents (d’entre 3 i 16 anys) que facin casals o esplais d’estiu al Masnou. Es preveu anunciar a mitjans de maig els detalls de les subvencions i els requisits que s’hauran de complir.

En tot cas, les famílies hauran de tramitar les inscripcions directament amb les entitats o clubs esportius que organitzin els casals. Els ajuts s’hauran de demanar a l’Ajuntament després que s’hagin fet i pagat, perquè caldrà aportar els justificants i factures que acreditin la participació dels infants o joves. A més, s’establirà un límit màxim de renda familiar per poder acollir-s’hi. L’Ajuntament ja ha previst augmentar en 10.000 euros la dotació total per a aquests ajuts, que passarà dels 25.000 euros de l’any passat als 35.000 previstos per al 2024.

Espai Jove

L’Espai Jove Ca n’Humet organitzarà activitats gratuïtes per a adolescents i joves durant tot el mes de juliol, de dilluns a divendres, de 10 a 13 h. Aquesta oferta serà addicional als casals i esplais que organitzin els casals i clubs esportius del municipi. Així, a l’Espai Jove s’hi faran activitats esportives i aquàtiques, però també artístiques i musicals, entre d'altres.

D’aquesta manera, l’Ajuntament vol complementar-les per tal que tots els joves del municipi puguin fer activitats durant l’estiu, especialment aquells que no s’apunten a campus ni casals, ja sigui per motius econòmics o de qualsevol altra índole. De fet, s’havia detectat que a l’extint Campus Esportiu Fakaló s’hi apuntaven molts infants d’entre 11 i 13 anys, mentre que la participació dels adolescents d’edats superiors era molt minoritària.

Fakaló

Amb aquest canvi s’extingeix completament el Fakaló, que és el nom que durant molts anys havia rebut l'oferta d’activitats d’estiu per a infants i joves organitzada des de l’Ajuntament. Val a dir que el Fakaló Infantil es va deixar de fer l’any 2020, quan es va substituir pels ajuts municipals que s’atorgaven als nens i nenes que s’apuntaven als casals organitzats per l’ampli teixit associatiu del municipi.

El Campus Esportiu Fakaló, adreçat a infants i joves d’entre 10 i 16 anys, es va continuar organitzant fins al 2023. Enguany s’elimina, un cop comprovada l’acceptació i la consolidació del canvi en relació amb la substitució del Fakaló Infantil pels ajuts en la participació en altres casals. A fi de comptes, d’aquesta maner,a s’evita que els casals municipals se solapin amb els d’entitats i clubs esportius, alhora que es facilita que els infants i joves tinguin una oferta més àmplia a l’hora d’escollir el tipus d’activitats que volen fer.

Nens i nenes a la platja durant un casal d'estiu.
Nens i nenes a la platja durant un casal d'estiu.