El taxi a demanda es posa en marxa el 17 de gener

Última revisió 12-01-2022 13:09
03/01/2022

L’inici d’aquest nou servei de transport públic, que s’havia previst per al 3 de gener, s’ajorna per tal d’enllestir-ne l’operativa

El dilluns 17 de gener es posa en marxa un nou servei municipal de transport públic, el taxi a demanda. S’ajorna, doncs, durant dues setmanes la data prevista per a l’inici d’aquest servei, que era avui, 3 de gener, i que s’havia anunciat al número de desembre de la revista El Masnou Viu (pàg. 15). Ha calgut retardar-ne l’inici per un problema operatiu d’última hora.

El taxi a demanda és un servei de transport públic que poden utilitzar les persones que tinguin 65 anys o més i les que hagin acreditat un grau de discapacitat igual o superior al 33%. En tots els casos, cal residir al Masnou i constar al padró d’habitants. En funció de la situació personal de l’usuari o usuària, s’estableix un nombre màxim de serveis per trimestre i any. Es pot consultar més informació sobre el servei al prospecte sobre el taxi a demanda que ha editat l’Ajuntament. L’objectiu d’aquest nou servei és garantir el dret a la mobilitat d’aquests col·lectius, complementant la xarxa de transport públic i facilitant l’accés a determinats serveis i equipaments.

Com es pot utilitzar?

El taxi a demanda funcionarà de dilluns a divendres laborables, de 7 a 20 h. La persona usuària l’haurà de reservar amb antelació, trucant al número de telèfon 900 69 65 66, de dilluns a divendres laborables, entre les 8 i les 20 h. Com a mínim s’haurà de sol·licitar abans de les 15 h del dia anterior al desplaçament demandat. La persona usuària abonarà 2 euros per desplaçament. Si s’utilitza el servei de forma compartida, caldrà pagar aquesta mateixa quantitat per cada passatger.

Trajectes i parades

El taxi a demanda només es pot utilitzar per a desplaçaments circumscrits al terme municipal del Masnou i que tinguin l’origen o el final en algun dels següents indrets:

 • CAP El Masnou
 • CAP Ocata
 • Parada del bus sanitari* (av. de Joan XXIII / c. del Berguedà)
  *Línia 849, que connecta el Masnou amb l’hospital de Can Ruti i el centre de Badalona.
 • Estacions de tren del Masnou i d’Ocata
 • Centres mèdics i de rehabilitació del Masnou
 • Residències geriàtriques del Masnou
 • Casals de gent gran del Masnou
 • Complex Esportiu Municipal
 • Ajuntament, Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), Mercat i Edifici Centre, i altres equipaments municipals
 • Comissaria de la Policia Local
 • Cementiri municipal
 • Serveis religiosos

L’Ajuntament posa en marxa aquest servei amb la col·laboració de taxistes locals i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). S’estableix un període de quatre mesos per fer la prova pilot del servei.  Se n’avaluarà el funcionament i l’ús que n’hagi fet la ciutadania. En funció dels resultats, s’hi podrien introduir modificacions. De moment, l’Ajuntament del Masnou ha reservat 10.000 euros per finançar la subvenció parcial dels desplaçaments que demandin els col·lectius per als quals es posa en funcionament aquest nou servei de transport públic.

Per demanar més informació sobre el taxi a demanda, cal posar-se en contacte amb l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament del Masnou, trucant al número de telèfon 93 557 17 00 o escrivint a l’adreça electrònica mobilitat@elmasnou.cat.

 

Imatge del cartell del Taxi a demanda
Imatge del cartell del Taxi a demanda