El Mesón Aragonés El Cachirulo s’ha endut el premi de la cinquena edició de l’Escuracassoles, la mostra gastronòmica que reconeix la millor tapa del Masnou durant la Festa Major. L’establiment, situat al carrer de Flos i Calcat, a tocar de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, ha conquistat el públic amb la seva proposta ‘Batec de mar’, una tapa de peix maridada amb una copa de vi Pansa Blanca d’Alta Alella.
El restaurant és actualment gestionat pels germans Jordi i Armando Adán, fills del fundador, Armando Adán, qui tot i estar retirat, continua sent l’ànima d’El Cachirulo i una figura molt estimada tant pels clients com pel veïnat.
El guardó —la cullera de fusta, símbol de l’Escuracassoles— l’han rebut de mans de l’alcalde, Jaume Oliveras, i de la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás.
Per cinquè any, la Festa Major va incloure aquest recorregut enogastronòmic, del 23 al 29 de juny. Hi van participar 35 establiments (restauradors i pastissers) que oferien una oferta gastronòmica de plats o dolços maridada amb vins DO Alella o vermuts del Masnou. Les persones que van tastar les propostes als establiments podien votar-los per puntuar-ne aspectes com la presentació, el maridatge, la relació entre qualitat i preu, i la proposta en general. La ciutadania que va votar-hi opta al sorteig de tres experiències enoturístiques a la Terra de la Pansa Blanca.
La mostra gastronòmica és una iniciativa de l’Ajuntament del Masnou i del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella (Enoturisme DO Alella), i compta amb la col·laboració dels restauradors i pastissers que hi participen.