El projecte Radars podrà engegar les primeres accions del projecte

Última revisió 29-11-2021 09:20
26/11/2021

L'Ajuntament del Masnou i Càritas Diocesana de Barcelona signen un conveni de col·laboració per a l'establiment de la relació legal amb el personal voluntari que participi en el projecte Radars

El 19 de juliol del 2021, l'Ajuntament del Masnou i l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona van signar un conveni per a la implementació i el desenvolupament del projecte Radars, que té com a finalitat crear una xarxa de prevenció i acció comunitària adreçada a la gent gran del Masnou que viu sola.

En aquests moments, el projecte es troba en una fase de captació de voluntaris i voluntàries per formar un equip de persones que puguin aportar un enfocament intergeneracional i posar en marxa les diferents activitats del projecte.

Per aquest motiu, el 8 de novembre passat es va produir la trobada entre el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets Vila, i l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, amb l'objectiu d'establir els termes de col·laboració per a la relació legal amb el personal voluntari del projecte Radars al Masnou.

Gràcies a aquest conveni, el projecte Radars podrà adherir legalment aquelles persones que en vulguin ser voluntàries, i dotar-les de la formació i la sensibilització necessària en relació amb el projecte i els tipus de situacions que es poden trobar, tant per part de Càritas com de la coordinació tècnica del projecte.

Es comencen a planificar les primeres accions del projecte

Aquesta signatura permetrà engegar les primeres accions de detecció i prevenció incloses al projecte, que s'adreçaran a aquelles persones grans de més de 70 anys que viuen soles o en nuclis familiars on la persona més jove té mínim 70 anys, i amb l'objectiu de prevenir situacions de solitud no volguda amb aïllament i exclusió social, per tal d’incloure-les com a usuàries beneficiàries del projecte a través d'un seguiment telefònic.

També es podrà encetar la xarxa Radars, unes trobades entre persones voluntàries i usuàries per potenciar l'autonomia i independència de les persones grans i, a més a més, contribuir al fet que formin part del teixit comunitari i no quedin aïllades als seus domicilis.

Les persones interessades a saber més sobre el projecte o a saber més sobre el voluntariat poden enviar un correu a radars@elmasnou.cat o trucar al 93 557 18 72.