El Projecte educatiu del Masnou referma els compromisos lligats a l'educació i al municipi

Última revisió 02-12-2022 10:25
01/12/2022

El municipi continua impulsant el Projecte educatiu del Masnou (PEM), en el qual participen membres de la comunitat educativa local i persones a títol individual per tal de convertir el Masnou en una vila educadora en què es potenciï i es valori l’educació en tots els àmbits i al llarg de la vida. Per aconseguir-ho, el 30 de novembre va tenir lloc el tercer fòrum d’aquest Projecte, una cita que es fer coincidir amb el Dia de les Ciutats Educadores. A més, també fa un any que l’Ajuntament, per acord de Ple, es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

La tercera edició d’aquest fòrum sobre l’educació es va compartir què ha passat des de l'aprovació del PEM i se'n va fer balanç, va servir d'espai de trobada i retrobament de la comunitat educativa i la ciutadania implicada, i s'hi van acordar els temes que es tractaran el proper any 2023. L’alcalde, Jaume Oliveras, va obrir la sessió fent un repàs dels inicis i l’evolució del  PEM, que es va començar a gestar a finals de l’anterior mandat i gràcies al suport de la Diputació es va poder engegar el procés de participació ciutadana a final del 2020. Tot seguit, la regidora d’Ensenyament, Cristina Ramos, acompanyada per una membre del grup impulsor i una altra del grup de treball de mobilitat (sorgits de les anteriors edicions d’aquest fòrum), va explicar les iniciatives dutes a terme durant aquest any, entre les quals hi ha la creació d’un catàleg d’entitats educatives o un nou web (en edició).

Els grups de treball sorgits d’aquestes trobades han donat els seus fruits per refermar el compromís i la implicació de la ciutadania del Masnou en aquest àmbit.  Per exemple, el dedicat a la mobilitat va crear el Metrominut, un mapa amb les distàncies i temps caminant entre indrets del poble. També hi ha un nou grup de treball sobre les transicions educatives, centrat a prevenir l’abandonament escolar prematur.

A la darrera part de la trobada, una vintena de persones participants es va dividir en grups per continuar treballant les idees sorgides a l’anterior fòrum per, posteriorment, posar-les en comú.

Com contactar-hi:

Us voleu sumar al Projecte? Escriviu un correu a l’adreça: educació@elmasnou.cat.