El Ple ordinari d'octubre es trasllada al dimecres 30

Última revisió 22-10-2019 08:50
21/10/2019

Així es va aprovar en la sessió inicialment ordinària del dijous 17 que es va acabar declarant com a extraordinària

El Ple municipal celebrat el passat dijous, 17 d’octubre, va decidir que, finalment, la sessió ordinària d’aquest mes es trasllada al dimecres 30 d’octubre. Alhora, va declarar la sessió del dia 17 com a extraordinària.

Es va fer aquest trasllat i la transformació del caràcter de la sessió de dijous passat mitjançant una proposta d’urgència que havia estat aprovada prèviament a la Junta de Portaveus. Tant l’aprovació de la urgència com de la proposta van ser aprovades amb 16 vots a favor (ERC, Fem Masnou, JxCAT-Units i CUP) i 5 en contra (PSC i Cs).

Així, els punts previstos en l’ordre del dia de la sessió del dia 17 es traslladen a la sessió del dia 30, que podrà incorporar-ne de nous. Només un va romandre al Ple extraordinari del dia 17, per tal que l’Ajuntament no hagi d’afrontar eventuals perjudicis econòmics. Es tracta de la inadmissió d’un recurs interposat per l’empresa que havia estat adjudicatària del contracte per al manteniment i neteja de parcs i altres tasques de jardineria. La inadmissió es va aprovar amb 16 vots a favor (ERC, PSC, JxCAT-Units i CUP) i 5 abstencions (Fem Masnou i Cs). El portaveu de Cs, però, en comptabilitzar-se el posicionament del seu grup com a abstenció, va fer notar que cap dels seus dos membres no havia aixecat la mà.

El motiu pel qual es va presentar i aprovar la proposta d’urgència que trasllada el Ple ordinari al dia 30 és “el moment d’excepcionalitat política”, tal com va sintetitzar l’alcalde, Jaume Oliveras, en referència a la sentència del procés dictada pel Tribunal Suprem i les protestes i aldarulls que ha provocat arreu de Catalunya.

Els portaveus del PSC, Ernest Suñé, i de Cs, Frans Avilés, van ser força crítics amb aquesta proposta i el fet que s’aprovés. Avilés, a més, va expressar “dubtes jurídics” sobre el trasllat del Ple ordinari i pel fet que una sessió ordinària que ja havia començat es pogués transformar en extraordinària. L’alcalde va respondre que la sessió ordinària se celebrarà igualment dins el mes d’octubre, de manera que queden garantits els drets de tots els regidors i regidores i les obligacions que l’Ajuntament i el Govern han de complir aquest mes en sessió plenària. Els portaveus de dos dels grups que van donar suport a la iniciativa, Romà López (JxCAT-Units) i Fèlix Clemente (CUP), van rebatre algunes de les crítiques de Suñé i Avilés i van defensar la pertinència d’ajornar el Ple ordinari, tenint en compte la situació política actual.

 

Sessió plenària del 17 d'octubre del 2019.
Sessió plenària del 17 d'octubre del 2019.
Autor: Domènec Cano Senties

Vídeos

Ple extraordinari del dia 17 d'octubre de 2019