El Pla de reactivació, un dels temes centrals del Consell de la Vila

Última revisió 25-06-2020 09:23
23/06/2020

Avui és l’últim dia perquè la ciutadania presenti propostes que serveixin per fer front a la crisi social i econòmica provocada per la COVID-19

El Pla de reactivació social i econòmica de l’Ajuntament del Masnou va ser un dels temes centrals de la sessió del Consell de la Vila que es va celebrar de manera telemàtica ahir, 22 de juny, al vespre. L’alcalde, Jaume Oliveras, va ser l’encarregat d’exposar-lo a la resta de membres d’aquest òrgan de participació ciutadana.

La ciutadania que vulgui fer propostes per tal que s’incloguin al Pla de reactivació social i econòmica, pot fer-les a través del formulari específic que es va obrir el 26 de maig. Avui, dia 23 de juny, és l’últim dia per aportar-hi idees, encara que es preveu que s’obri un nou període durant el qual s'hi podran proposar modificacions, un cop s’aprovi inicialment al Ple municipal i es trobi en període d’exposició pública. 

I és que el Pla de reactivació social i econòmica és un document viu, obert, que té l’objectiu d’implantar mesures municipals que ajudin els masnovins i masnovines a superar la crisi provocada per la COVID-19. A més de les propostes que s’hi incloguin, el pla recull les prop de setanta mesures que l’Equip de Govern ha posat en marxa des de l’inici d’aquesta crisi i que, en conjunt, suposen per a l’Ajuntament una inversió aproximada d’1 milió d’euros.

Pressupostos participatius
Els pressupostos participatius van ser l’altre assumpte que va tenir un paper protagonista en aquesta sessió del Consell de la Vila. Aquest projecte participatiu també s’ha vist alterat per la pandèmia. S’ha modificat el calendari previst inicialment, de manera que s’allarga la fase de validació de les 375 propostes que ha presentat la ciutadania.

Per tant, el taller de priorització de propostes es durà a terme la segona quinzena de setembre amb les persones que s’hi apuntin. També s’ajorna el pas següent, la votació final, en què la ciutadania seleccionarà els projectes guanyadors. Es preveu convocar-la el proper mes de novembre. En aquesta votació es decidiran les propostes que, finalment, seran executades amb recursos dels pressupostos municipals del 2020 i del 2021. 

En aquests moments, l’equip tècnic de l’Ajuntament està classificant les propostes que va fer arribar la ciutadania en tres categories: vàlides (acceptades), descartades (per incomplir els requisits previstos des de l’inici del procés participatiu) i ja previstes (les que l’Equip de Govern preveu fer, dins el marc del Pla d’acció municipal 2019-2023). A principis de juliol es publicaran al web municipal les propostes validades, que són les que passaran a la següent fase, el taller de priorització.

Altres temes
Ja al final del Consell de la Vila, en el torn obert de preguntes, es van posar sobre la taula assumptes com la gestió de les platges, en diversos sentits. D’una banda, es va tractar el tancament de les platges que es durà a terme aquesta nit, per evitar aglomeracions durant la revetlla de Sant Joan. De l’altra, es va abordar la normativa implantada des de l’inici del desconfinament per tal que tothom faci un ús responsable de la platja. Com no podia ser d’altra manera, el Consell de la Vila també va tractar altres temes vinculats a l’esclat d’aquesta pandèmia, el confinament de la població i l’obertura gradual cap a una relativa normalitat.
 

Vista parcial del Masnou.
Vista parcial del Masnou.
Autor: Domènec Cano Senties.