El Mural Jam i la Nit d'Havaneres omplen el Masnou de música, art i cultura

Última revisió 26-09-2023 08:43
25/09/2023

Èxit de participació en dues propostes artístiques ben diverses que estan d’aniversari

Música electrònica, hip-hop, sessions de DJ i grafits a l’aparcament del carrer de la Pollacra Goleta Constança. El mateix dia, un concert d’havaneres nocturn s’apoderava de la plaça d’Ocata. Són dues propostes artístiques ben diferents de les quals s’ha pogut gaudir aquest cap de setmana al Masnou i que exemplifiquen l’atracció dels masnovins i les masnovines per l’art, la música i la cultura. S’ha d’assenyalar que, a més, totes dues estaven enguany d’aniversari.

Una és la Nit d’Havaneres i Rom, organitzada per l’Associació Cultural Sons, que dissabte va celebrar la vint-i-cinquena edició. I ho va fer com de costum, omplint la plaça d’Ocata d’un públic fidel que no s’està del plaer d’escoltar cançons emotives i marineres mentre gaudeix d’un bon rom cremat. No hi va faltar l’actuació del grup amfitrió, Borinquen, que enguany va compartir escenari amb dues de les formacions d’havaneres de més renom: Boira i Els Pescadors de l’Escala. La nit estiuenca del primer dissabte de tardor va acompanyar una celebració que es va tancar amb focs artificials i una bufada d’espelmes per celebrar aquests vint-i-cinc anys d’havaneres, rom i bon ambient en un lloc tan emblemàtic com la plaça d’Ocata.

El concert d’havaneres va coincidir, durant unes hores, amb la desena edició del Mural Jam, una trobada d’artistes de carrer que és molt més que una pintada col·lectiva de grafitis. Entre les onze del matí de dissabte i la una de la matinada, prop de quaranta artistes van crear les seves obres als murs de formigó de l’aparcament públic situat entre els carrers de la Pollacra Goleta Constança, d’Almeria i del Berguedà. A més, durant bona part de la jornada va sonar-hi música en directe, incloent-hi una jam session. També va haver-hi tallers i un mercat amb parades d’artistes locals i de menjar i beguda. Tothom qui s’acosti a l’aparcament esmentat podrà veure el resultat estampat en uns murs plens de colors; els de les obres que vesteixen d’art les parets d’un espai públic i obert. Val a dir que Mural Jam, una iniciativa impulsada per l’associació que duu el mateix nom amb el suport de l’Ajuntament del Masnou, ha celebrat la desena edició al mateix indret on va fer la primera, homenatjant així totes les persones que han fet créixer aquesta trobada artística i cultural al llarg dels anys.

Més enllà d’aquests dos esdeveniments, dissabte al matí va tenir lloc una nova jornada d'“El Masnou concilia”, un espai amb activitats per a infants d’entre 4 i 12 anys. Ofereix servei de canguratge i monitors, de manera que proporciona temps lliure als pares i les mares. Funciona els matins dels dissabtes dels mesos de setembre, octubre i novembre. Per participar-hi, cal inscriure-hi l’infant prèviament, a través del formulari disponible a www.elmasnou.cat/igualtat. Finalment, l’agenda del cap de setmana masnoví es va completar diumenge amb una nova edició de la gimcana “El gran joc del Masnou, terra de mar”, que forma part de la programació anual d’activitats “Descobreix el Masnou”. Organitzades pel Museu Municipal de Nàutica, tenen la missió de donar a conèixer el ric patrimoni turístic, històric, arquitectònic i gastronòmic de la vila.