El Masnou viurà un Sant Jordi ple de cultura i activitats

Última revisió 17-04-2024 09:01
16/04/2024

El Masnou ja ho té tot a punt per a la diada de Sant Jordi, que, com cada any, se celebra el 23 d’abril. A més de les tradicionals parades de llibres i roses, hi haurà una nodrida programació organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats, autores i autors literaris, així com comerços del municipi.

Des de les 11 h i fins a les 20 h, el centre neuràlgic de les parades de llibres i roses serà al carrer del Dr. Agell, al passeig de Prat de la Riba i al carrer de Roger de Flor, que es complementarà amb activitats i espectacles a la plaça de la Igualtat i els jardins de Can Malet.

La ruta literària pels indrets del Masnou que han esdevingut una referència geogràfica i espacial clau en l’obra narrativa i en la poesia del masnoví Juan Antonio Masoliver Ródenas també es podrà recórrer a les 11 h del mateix dia de Sant Jordi. Per a més informació, podeu trucar al 93 557 18 51 o enviar un correu electrònic a cultura@elmasnou.cat.

A la tarda, a les 17 h, a la plaça de la Igualtat, es presentarà el conte Sopa de petons, del projecte Cap Infant sense Conte, d’Antoni Argent Ballús i Silvana Jiménez Rodríguez. Enguany celebren els deu anys d’aquest projecte, que fomenta l’ús de la llengua catalana, l’hàbit de lectura i la creativitat dels infants. Més tard, a les 19 h, la mateixa plaça acollirà les Lectures de Santa Jordina, en què es llegiran, en format micròfon obert, fragments d’obres escrites per dones.

Val a dir que la primera activitat vinculada a aquesta diada serà l'Hora del Conte especial de Sant Jordi, a càrrec d'Íngrid Domingo. Es farà a les 11 h del 20 d'abril, a la Biblioteca Joan Coromines. A més, l'Ajuntament repartirà punts de llibre que es podran trobar en diversos equipaments, realitzats expressament per a aquest Sant Jordi i que inclouen una frase de Vicent Andrés Estellés.

Sant Jordi Petit i Jove

Tot plegat es farà simultàniament al Sant Jordi Petit i Jove, una iniciativa de les associacions de famílies d’alumnes dels centres educatius, que faran diverses activitats per gaudir de la diada en família. Hi haurà un espai de lectura, jocs wordle i una parada de llibres durant tota la tarda.

A més, a les 17.30 h, tindrà lloc l’espectacle La nena que escoltava els llibres, a la plaça de la Igualtat. Una hora més tard, a les 18.30 h, sortirà de la plaça de Catalunya la Rua musical de l’Escola Municipal de Música (EMUMM). Finalment, Bestiari Dixit, un muntatge de dansa i literatura de Mireia de Querol Duran i Ursa Sekimik, farà gaudir tothom d’aquesta creació basada en el quadern Bestiari, de Joan Fuster. Serà a les 19.30 h, a Can Malet.