El Masnou torna a viure un Sant Jordi multitudinari, però marcat per la pluja

Última revisió 26-04-2022 08:18
25/04/2022

Aquest cap de setmana també s’ha pogut gaudir de Tabula, una obra creada en el marc de la Biennal Iago Pericot, mentre els casals de gent gran han fet diverses celebracions

Els carrers del Masnou han estat l’escenari d’una diada de Sant Jordi molt similar a les anteriors de la pandèmia. En decaure la gran majoria de restriccions sanitàries, s’han pogut tornar a veure desenes de persones passejant, sense l’obligació de dur mascareta, i visitant la trentena de parades de llibres i roses que s'havien instal·lat al centre de la vila. La majoria estaven situades al carrer de Roger de Flor, però també n’hi havia a les places de la Llibertat, de Marcel·lina de Monteys i Nova de les Dones del Tèxtil.

Amb tot, el temps, radicalment primaveral, va entorpir una mica la jornada, a causa de les tempestes intermitents que van descarregar aigua, diversos cops al llarg del dia, i, fins i tot, calamarsa, pels volts de la una del migdia d’aquest dissabte 23 d’abril. Com que s’havia previst la possible irrupció de les pluges, alguns dels actes de la diada de Sant Jordi es van programar de manera que es poguessin traslladar sota cobert. Va ser el cas de Sarau de Sant Jordi, un espectacle d’animació infantil que el grup Rah-mon Roma va oferir al migdia a la Sala Joan Comellas de l’Edifici Centre. Van gaudir-ne un bon nombre de nens i nenes i les seve famílies. Al mateix indret, però ja a la tarda, una quinzena d’autores del Masnou i d’altres municipis de la comarca van protagonitzar les Lectures de Santa Jordina. Van compartir fragments de les novel·les, poemes i altres obres literàries que han publicat amb el nombrós públic que s’hi va aplegar.

Sant Jordi 2022

Gent gran

La gent gran del Masnou també va celebrar d’una forma especial la diada, amb el concert vermut de Sant Jordi que va oferir el tenor Josep Aznar, amb l’acompanyament al piano d’Anastasia Brezden. Tot i que inicialment s’havia de dur a terme als jardins de Can Malet, finalment es va traslladar a l’interior de l’equipament homònim, que va servir d’aixopluc. Van gaudir-ne 120 persones, que van omplir l’aforament de la sala per escoltar un repertori eclèctic, format per clàssics de gèneres que anaven de l’òpera a cançons populars.

Ja a la tarda, el Casal de Gent Gran de Can Malet va viure un acte ben especial: l’homenatge a dues sòcies que ja han celebrat el 90è aniversari. Dolores Muriana va rebre un obsequi de mans de l’alcalde, Jaume Oliveras, i del secretari de la junta del casal, Antonio Jiménez. Es lliurarà l’obsequi corresponent a la segona homenatjada, Asunción García, més endavant, ja que no va poder assistir a l’acte. En canvi, sí que es va poder fer un reconeixement in situ a Maria Rossell, l’expresidenta del casal, en reconeixement a tota la feina que hi ha dedicat. L’acte es va aprofitar per lliurar una rosa a totes les persones presents, acció en la qual també va col·laborar Sergio García, regidor de Cicles de Vida.

Val a dir que Can Malet no va ser l’únic casal amb festes aquest cap de setmana. A Can Mandri van poder gaudir d’una altra actuació dels Salerosos i al Casal de la Gent Gran d’Ocata (Cal Ros de les Cabres) van degustar una deliciosa arrossada. Com no podia ser de cap altra manera, en aquests altres dos casals també es van repartir una bona colla de roses.

Casals gent gran, actes 23 i 24 abril 2022

Creació jove

Més enllà de la diada de Sant Jordi, la cultura va continuar sent la protagonista del cap de setmana masnoví amb la representació de Tabula, diumenge a la tarda, a l’Espai Escènic. Es tracta d’un espectacle innovador que ja va tenir una molt bona acollida a FiraTàrrega. El públic va poder admirar una magistral combinació de teatre i dansa que explica la (re)construcció de la persona a través del record i la paraula, en una reivindicació de l’amor propi en clau de gènere. Tabula és obra de Les Cícliques, una companyia que ha creat aquest espectacle aprofitant la residència de què ha gaudit a la Sala B de l’Espai Escènic de Ca n’Humet. La cessió d’aquest espai òptim per a les arts escèniques es vehicula a través de la Biennal Iago Pericot, un programa de l’Ajuntament del Masnou que té l’objectiu de donar suport a la creació jove.

Tàbula, espectacle de Les Cícliques

Mina d’Aigua

Durant el matí del mateix diumenge va tenir lloc una nova edició de l’escape room “El misteri de les mines d’aigua”. Una vintena de persones van citar-se al Centre d’Interpretació de la Mina d’Aigua, a la plaça d’Ocata, per fer un viatge al passat, recopilar dades i testimonis i endinsar-se a la Mina d’Aigua per resoldre un misteri. Aquest joc d'escapada s’organitza diversos cops a l’any. Es poden consultar totes les activitats del programa Descobreix el Masnou a la pàgina web de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament del Masnou. Estan pensades per conèixer el patrimoni masnoví i gaudir-ne.

 

Sant Jordi 2022
Sant Jordi 2022