El Masnou s'incorpora a les Viles Florides

Última revisió 10-08-2021 09:24
27/07/2021

Es tracta d’una iniciativa que promou la transformació de pobles i ciutats a través d’espais verds urbans i enjardinats

El Masnou s’ha adherit al moviment de les Viles Florides, engegat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). Els municipis que en formen part assumeixen el compromís de treballar per a la millora de l’espai urbà i de la qualitat de vida dels seus habitants.

En incorporar-s’hi, el Masnou ja compta amb la seva pàgina dins el web de Viles Florides. A més d’una breu descripció del municipi, també s’hi citen els parcs i espais verds més destacables del municipi, com els parcs de Vallmora, del Llac i de Caramar. Alhora, s'hi detallen els projectes de transformació urbanística que ha engegat o que vol dur a terme l’Ajuntament per dotar la vila de noves zones de vianants arbrades i enjardinades, amb l’objectiu de proporcionar un entorn més amable a veïns, veïnes i visitants. A més, s’ha tingut en compte el fet que s’estigui implantant un nou model de gestió de jardineria més sostenible i respectuós amb el medi ambient, amb mesures com l’aposta per la flora autòctona, la introducció de la telegestió en el reg o la reducció en l’ús de productes químics per al control de plagues, entre d'altres.

Amb la incorporació del Masnou, ja són 154 els municipis adherits a les Viles Florides. Tots han pres el compromís de mantenir els seus projectes vinculats a l’enjardinament i la millora del paisatge urbà i de la qualitat de vida. Un jurat de l’organització ho certifica i renova anualment els distintius. Cada any, a més, es lliuren les Flors d’Honor, un distintiu en reconeixement a la feina feta durant un any. S'atorguen d’una a cinc flors, que s’atorguen segons el criteri del jurat especialitzat de la CHOC. Entre els aspectes que es valoren hi ha la funcionalitat dels espais verds, les espècies utilitzades, la gestió de l’aigua i l’estalvi energètic, la gestió de residus, el control de plagues o el foment de la biodiversitat, entre molts altres. És previst que les Flors d’Honor del 2021 es lliurin el 17 de setembre.

La plaça de Catalunya, al centre del Masnou.
La plaça de Catalunya, al centre del Masnou.
Autor: Domènec Cano Senties.

Enllaços