El Masnou ja celebra la Castanyada

Última revisió 31-10-2023 11:15
30/10/2023

Diverses activitats d'entitats han engegat la festa més esperada de la tardor en un cap de setmana en què també hi ha hagut teatre de km 0 i molt més!

El Masnou ha encetat aquest cap de setmana la celebració de la Castanyada i del Halloween, mitjançant diverses activitats organitzades per entitats del municipi. El programa complet de la festa més esperada de la tardor s’allarga fins demà, 31 d’octubre, amb una dotzena de reclams. A banda, i com és tradició, el Cementiri Municipal ampliarà l'horari d’obertura durant la diada de Tots Sants, aquest dimecres, 1 de novembre.

Un dels actes amb més visites va ser el passatge del terror que va organitzar dissabte al vespre l’Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, en el qual recreava una catedral abandonada on uns seguidors del diable pretenien invocar Satanàs. Una mica més tranquils van ser els tallers per fer elements decoratius vinculats a Halloween i Tots Sants, duts a terme per Fem Fira i l’Associació de Veïns i Veïnes del Bellresguard. A més a més, l’Associació Veïnal del Cul d’Ocata va fer una trobada el diumenge a la tarda per guarnir el recentment estrenat espai veïnal del barri. A banda, l’alumnat de 4t d’ESO de les Escolàpies va muntar divendres a la tarda la gran festa Casta Halloween en pro del viatge de fi de curs que volen fer. L’edició d’aquest dissabte de l’espai d’acollida infantil “El Masnou concilia” també es va dedicar a fer manualitats per a la Castanyada.

Més enllà de les activitats que han servit de pròleg per a la Castanyada, cal destacar la festa que va organitzar el divendres a la tarda l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Ferrer i Guàrdia per inaugurar el nou mural que ha omplert de color el mur exterior del centre. Obra de la il·lustradora Mar Torrano, el disseny incorpora la paraula “amistat”, escrita en diversos idiomes. La festa va acabar d’animar-se al ritme dels tabals de FerGu Sons.

A banda, el GAT (Grup d’Aficionats al Teatre) i Cor Scandicus van representar “La veu humana” a l’Espai Escènic Iago Pericot, en dues sessions: l’una, el dissabte, i l’altra, el diumenge. El públic que va assistir-hi va presenciar un espectacle fet al Masnou que combinava la dramatúrgia, la música i el cant a través de quatre actrius, quatre sopranos i una pianista per explicar la història d’una dona abandonada pel seu amant i reflexionar sobre la dificultat de la comunicació en les relacions humanes.

Val la pena assenyalar que les XV Jornades Fotogràfiques del Masnou van obrir dissabte una nova exposició. En aquest cas, “Diguem prou”, que es pot veure a l’Edifici Centre fins al 19 de novembre. L’oferta del cap de setmana es va completar amb l’activitat familiar Un conte al bosc: l’àvia Remei, que va organitzar la Biblioteca Joan Coromines al parc de Vallmora el dissabte al matí, la fira literària El Masnou Lit, organitzada per l’Associació Ània i Lovelace a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, i una nova edició de “Tasta el Masnou”, que va permetre que les persones que s’hi van inscriure degustessin diversos productes locals maridats amb vi de la DO Alella. En aquesta ocasió, la trobada gastronòmica va tenir lloc dissabte al migdia, al parc de Vallmora.