El Masnou gaudeix d'un cap de setmana fotogràfic i musical

Última revisió 16-11-2021 08:49
15/11/2021

Malgrat que la pluja va obligar a ajornar algunes activitats, el Masnou va gaudir d'un cap de setmana farcit d'esdeveniments

Dissabte, 13 de novembre va tenir lloc la 1a edició del Premi Héctor Zampaglione de Fotoperiodisme, amb un esdeveniment en què es va demostrar la gran qualitat d'aquest nou certamen. Amb una programació que s'estenia al llarg del dia, la jornada va començar a les 12 hores amb un debat fotogràfic que va comptar amb la participació dels fotoperiodistes Emilio Morenatti, Premi Pulitzer 2021, i Santi Palacios, de World Press Photo.

Ja a la tarda, es va dur a terme la defensa dels projectes finalistes, amb posterior visita a l'exposició. A les 20 hores, es va celebrar l'entrega de premis, en què va assistir l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras.

 

I edició dels premis Héctor Zampaglione

 

D'altra banda, aquest cap de setmana va començar el VI Festival de Música del Masnou amb una doble funció: dissabte 13 i diumenge 14 de novembre, a les 20 hores. Albert Deprius, Carles Cosías i Josep Fadó, acompanyats del pianista Josep Buforn i del Cor Scandicus, van omplir l'aforament de l'Espai Escènic Iago Pericot de Ca n'Humet amb la Gala lírica els tres tenors, que va tenir molt bona rebuda i que va comptar amb l'assistència de l’alcalde, Jaume Oliveras, la regidora de Cultura, Neus Tallada, i altres membres de l’Equip de Govern.

 

VI festival de música del Masnou

 

17a edició del Festival de Música Jove del Maresme

La Sala Pau Casals de Montgat va acollir, dissabte 13 de novembre, a les 19 hores, el concert de finalistes de la 17a edició del Maresmusic, el Festival de Música Jove del Maresme. Aquest festival és una de les accions dels plans locals de joventut de Montgat, Cabrils, el Masnou, Vilassar de Mar i Tiana, i té com a finalitat donar suport i promocionar els grups locals de música jove. A la final, hi van arribar els projectes: Gattari (Tiana), Beatneeks (el Masnou), Nene (Cabrils), Palmera (Vilassar de Mar) i Whale Trip (Premià de Mar).

El grup Gattari, de Tiana, va ser el protagonista de l'edició d'enguany en endur-se el premi del vot popular i la contractació remunerada, a més d'un dels premis locals. D'altra banda, els masnovins Beatneeks van rebre un dels premis locals i, també, el premi que els concedeix una gravació audiovisual d'un concert en estudi.

 

La pluja va fer ajornar diverses activitats

A causa de la previsió de pluges d'aquest cap de setmana, diversos actes es van haver d'ajornar. Entre aquests, l'activitat "La città infinita" i "Prohibit no tocar", que s'havien de fer diumenge, 14 de novembre, de les 11 a les 13 hores, a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. S'està treballant per poder-los realitzar el diumenge 12 de desembre, encara que resta per confirmar l'horari i el lloc on es duran a terme.

Un altre dels actes afectats del diumenge 14 de novembre va ser la presentació dels equips de totes les categories del Club Atlètic Masnou. La cerimònia encara no té nova data de celebració a causa del calendari esportiu de l'entitat.

 

Activitats per a tots els públics

Aquest cap de setmana també han tingut lloc altres activitats al municipi, com les "Escoles obertes, juguem als patis", dissabte, 13 de novembre, de 16 a 18 h, al pati de l'Escola Rosa Sensat, dins del programa "Vila jugable". A més, aquesta iniciativa forma part del Pla d'actuació municipal (PAM) 2019-2023 i pretén proporcionar més espais lúdics i d'esbarjo per als infants.

Diumenge, 14 de novembre, al matí, la visita guiada a la Mina d'Aigua va tornar a exhaurir l'aforament. Els assistents van poder veure la Mina d'Aigua i conèixer el Centre d'Interpretació.