El Masnou es prepara per tornar a viure una Castanyada festiva

Última revisió 28-10-2021 10:11
26/10/2021

Tant l'Ajuntament com diverses entitats del municipi han preparat un munt d'activitats per celebrar el dia de Tots Sants i la tradicional i festiva castanyada.

Aquest cap de setmana els carrers i places del Masnou es preparen per celebrar la castanyada, un esdeveniment que els últims anys s'ha vist afectat per la crisi sanitària per la COVID-19. Enguany, tot i que es demana a tota la ciutadania que adopti les mesures de prevenció per tal d'evitar contagis, des de l'Ajuntament i des de diverses entitats masnovines s'han organitzat diferents activitats durant els dies 29, 30 i 31 d'octubre de 2021, una tradicional celebració festiva com a pas previ a la celebració del dia de Tots Sants.

L'esdeveniment arrencarà divendres 29 amb la realització del taller de maquillatge terrorífic, de 18 a 20 hores, a l'Espai Jove de Ca n'Humet.

Dissabte 30, de 18 a 20 hores, es durà a terme l'scape room TNT a l'Espai Jove de Ca n'Humet i, a les pistes de Pau Casals, de 19 a 22 hores, s'hi farà el passatge del terror "Sanatorium Horror Hospital". D'altra banda, de les 15 hores dissabte i fins a la 1.30 hores diumenge 31, es realitzarà la jornada de música dub soundsystem "Castanyadub" a l'avinguda del Maresme.

El diumenge 31 al matí, el carrer de Sant Miquel acollirà la jornada de "Tardor als carrers", on es tancarà la via perquè infants i famílies hi vagin a jugar. La jornada comptarà amb la presència de la Sra. Castanyera i el seu marit, el Sr. Pagès, que torraran i repartiran castanyes, i d'una dinamització a càrrec de la companyia "El Gran Mongol".

A la tarda, el gran gruix d'esdeveniments s'encetarà amb la festa de la Castanyada a la placeta de Ca n'Humet, de 17 a 19 hores, on la Maria la castanyera baixarà de la muntanya per repartir castanyes torrades. De 17 a 19.30 hores, a les pistes de Pau Casals se celebrarà la Castanyada al Masnou Alt amb una cercavila, concurs de disfresses i amb la visita de la castanyera.

Per acabar d'arrodonir la tarda, de 19 a 21 hores es durà a terme el "Castanyot i la rua terrorífica", de la plaça d'Ocata i fins a l'Altell de les Bruixes, en un trajecte on diables i bruixes faran de les seves malifetes.

De 21 hores i fins a mitjanit, al parc de Caramar s'hi farà el "Passatge del terror La Teatral", el primer túnel del terror amb àudio binaural immersiu.

Finalment, a l'avinguda del Maresme es realitzarà, de les 19 hores de diumenge 31 fins a la 1.30 h de la matinada del dilluns 1 de novembre, l'"Ocatapunk", una nit de concerts de música punk amb actuacions de grups locals.

També inclosa dintre de la celebració de la Castanyada, el dilluns 1 de novembre hi ha programada una ballada de sardanes a la plaça d'Ocata, amb les actuacions de la Cobla Marinada, a les 10.45 h, i de la Cobla la Flama Farners, a les 12.45 hores.


1 de novembre, dia de Tots Sants

Enguany, l'Ajuntament del Masnou ha ampliat l'horari del Cementiri per a la celebració del dia de Tots Sants. Així, dijous 28 i  divendres 29, l'equipament romandrà obert de 8 a 13 hores i de 15 a 18 hores. Els dies 30 i d'octubre i l'1 de novembre, en canvi, l'horari s'ampliarà de les 8 a les 18 hores.

A més, dilluns 1 de novembre a les 12 hores es realitzarà, a la Creu de Terme del Cementiri del Masnou, la tradicional ofrena floral en reconeixement dels masnovins i les masnovines que van morir durant la Guerra Civil espanyola, així com als que ho van fer mentre es trobaven fora de la seva terra.

Per finalitzar els actes de Tots Sants, dimarts 2 de novembre, a les 11 hores, es farà la tradicional missa per als difunts, que enguany es durà a terme a la Parròquia de Sant Pere.