"El Masnou concilia", un nou espai d'acollida infantil que donarà temps lliure a mares i pares

Última revisió 19-10-2022 13:14
29/09/2022

Els dissabtes d’octubre, novembre i desembre, els nens i nenes d’entre 4 i 12 anys podran fer activitats amb monitors i monitores en patis d’escoles

L’Ajuntament del Masnou llança el nou programa “El Masnou concilia”, adreçat a les famílies amb infants d’entre 4 i 12 anys. Es tracta d’un nou espai d’acollida infantil en patis d’escoles que arrenca aquest dissabte, 1 d’octubre. Funcionarà els dissabtes al matí, de 10 a 14 h, dels mesos d’octubre (Escola Ferrer i Guàrdia), novembre (Escola Rosa Sensat) i desembre (Escola Bressol La Barqueta).

Al fullet informatiu d'“El Masnou concilia” es pot consultar la programació completa de tots els dissabtes i llegir les condicions per fer ús del servei. “El Masnou concilia” comptarà amb monitors i monitores durant tot l’horari de funcionament. A més a més, s’han programat activitats dirigides temàtiques cada dissabte, que duran a terme diverses entitats del Masnou. Com que a l’espai d’acollida hi haurà personal a càrrec dels infants, les mares i els pares no hauran de quedar-s’hi, de manera que els proporcionarà temps lliure, a més de ser un espai lúdic, esportiu, educatiu i socialitzador per als nens i nenes.

Per utilitzar aquest nou servei és imprescindible inscriure-hi l’infant amb una antelació mínima de 48 h, a través del formulari específic que es pot trobar a la pàgina www.elmasnou.cat/igualtat. També es pot fer la inscripció enviant un correu electrònic a igualtat@elmasnou.cat, adreça on cal dirigir-se si es volen resoldre dubtes. Cada servei té una capacitat màxima d’infants. A banda, cada nen o nena podrà inscriure-s’hi fins a un màxim de tres dissabtes al mes.

Espais d’acollida puntuals

El programa “El Masnou concilia” va més enllà dels espais d’acollida estables els dissabtes al matí. També se n’habilitaran d’altres per a activitats que organitza l’Ajuntament, per tal de facilitar-hi la participació dels pares i les mares. Així, aquests espais d’acollida puntuals també comptaran amb monitors i monitores i amb activitats dirigides per als infants.

Una de les activitats incloses en aquest servei és “El joc de la ruta del tasajo”, una aventura adreçada a infants d’entre 6 i 10 anys que es farà el 15 d’octubre al Museu Municipal de Nàutica. També comptaran amb espai d’acollida infantil els tallers creatius i artístics per a dones que s’han programat els mesos de setembre, octubre i novembre, així com al taller d’autodefensa per a dones, que s’ha programat durant el mes d’octubre. L’Ajuntament del Masnou té previst incorporar aquests espais d’acollida infantil puntuals a més xerrades, tallers i altres esdeveniments que s’organitzin. L’objectiu és propiciar la conciliació i que els pares i, sobretot, les mares, puguin assistir-hi.

Aquest servei s’emmarca en el que estableix la Resolució IFE/3877/2021, de 29 de desembre, per la qual s’aprova el finançament als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals per impulsar la prestació de serveis de cura puntual per a nenes i nens dels 0 als 14 anys a tot el territori català.

"El Masnou concilia", portada del fullet informatiu