El Masnou celebra una nova edició de la Nit de l'Esport 2021

Última revisió 30-11-2021 10:45
29/11/2021

A més, aquest cap de setmana han tingut lloc diverses activitats per concloure els actes del mes dels Drets dels Infants

El Complex Esportiu del Masnou ha acollit aquest cap de setmana una nova nit per homenatjar l'esport al municipi després que l'any passat no es pogués dur a terme per la pandèmia. La cerimònia, que es va realitzar el dissabte 27 de novembre a les 19 hores, va reconèixer i premiar aquelles persones i equips que durant la temporada 2020-2021 han destacat per la seva trajectòria i en la seva tasca de promoció i organització d'esdeveniments esportius.

L’acte, presentat enguany per Montserrat Condeminas, va començar amb les actuacions de Martina Pérez Marín, de la categoria juvenil del Club de Patinatge el Masnou i, a continuació, del conjunt sènior de gimnàstica rítmica del Club de Gimnàstica Rítmica del Masnou. Seguidament, l’equip premini del club El Masnou Basquetbol va fer una petita demostració de les seves habilitats esportives i, posteriorment, els equips de benjamins-alevins del Club Voleibol Masnou van mostrar un petit tast dels seus coneixements tècnics. Les exhibicions van finalitzar amb el desenvolupament d’una partida ràpida d’escacs, realitzada per la professora Vitaliia Tolkachova, amb alumnes avançats del Club Escacs El Masnou. La partida la van realitzar amb un gran taulell amb fitxes gegants.

Un cop concloses les mostres, el regidor d’Esports, Ricard Plana, es va dirigir a les persones assistents abans de passar a l’acte dels reconeixements. Plana, durant la seva intervenció, va afirmar que “des de la darrera edició de la Nit de l’Espot, el novembre del 2019, han passat moltes coses” i que “veure’ns confinats i amb les instal·lacions esportives tancades ens ha fet més conscients de la importància de l’activitat física i esportiva, que és un element bàsic per a la nostra salut”.

Ricard Plana també va assegurar que l’esport blau ja és una realitat, i va explicar que “dins de l’horari escolar, tots els nens i nenes del Masnou de primer i tercer de primària faran natació a la piscina municipal i tots els de cinquè de primària faran vela i aprendran a navegar. En total, uns 750 alumnes”. A més a més, Plana va afegir que “hem posat en marxa una oferta d’activitats dirigides al Complex que ha estat un èxit  i  que ofereix fins a 26  activitats de sala i de piscina a la setmana”.

Seguidament, es van entregar els premis de la Nit de l’Esport d’enguany, que van ser donats per l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras; el president del Consell Esportiu del Maresme, Jordi Matas i Claramunt; l’assessor de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Antonio Carmona, i el regidor d’Esports, Ricard Plana. Els guardonats d’enguany han estat:

  • El quartet júnior de grup xou del Club de Patinatge el Masnou, que en la seva primera participació, va aconseguir ser campió de Catalunya amb el programa “Constel·lacions”.
  • L’equip cadet masculí de nivell A del club El Masnou Basquetbol, per haver aconseguit uns resultats extraordinaris i guanyar tots els partits, tenint en compte la situació de competició postpandèmica en què competia.
  • El Club Atlètic Masnou, per la promoció de l’esport femení. Aquesta temporada 2021-2022 s’han reforçat i ampliat els equips femenins, que han passat a tenir un total de 82 jugadores.
  • El judoka Héctor Campo Pastor, del Club Escola Judo Gimnàstica el Masnou, per haver obtingut el tercer lloc dins de la categoria aleví +52 kg.
  • El conjunt sènior nivell 5, del Club Escola Judo Gimnàstica del Masnou, pels seus resultats en les fases de la Copa Catalana, la qual els va fer valer el Subcampionat de Catalunya 2020.
  • Les regatistes Nora Garcia i Mariona Ventura, del Club Nàutic el Masnou, que s’han proclamat subcampiones d’Europa sots-17, campiones de Catalunya sots-17 i terceres sots-17 al Campionat d’Espanya i a la Copa d’Espanya en la modalitat de 420, en la categoria juvenil.
  • Joan Villà i Sanjuan, del Club d’Escacs del Masnou, per la seva trajectòria al club.
  • Els equips benjamí i aleví del Club de Voleibol del Masnou, per haver jugat la lliga del Consell Esportiu del Maresme de la temporada 2020-2021.
  • Evarist Peluchon Costa, que amb 93 anys és el soci número 1 del Club Deportiu Masnou.
  • L’equip de Fitkid, del Club Ball Esportiu Pas Bàsic, per proclamar-se campió d’Espanya en PromoFitkid en la seva primera participació en aquesta modalitat.

Tot seguit, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va agrair a totes les entitats i persones que fan possible l'esport al Masnou i va lloar la seva feina, sobretot en aquests darrers temps tan complicats. Oliveras va agrair la presència de Sílvia Folch, Yulay Martínez i Ivan Ollé, regidors de l'Ajuntament, del regidor d'Esports de Teià, Jordi López, de l'assessor de la Diputació de Barcelona, Antonio Carmona, i del president del Consell Esportiu del Maresme, Jordi Matas.

 

Oliveras, durant el seu parlament, va anunciar que d’aquí a unes setmanes començaran les obres de dues pistes esportives al Parc de Vallmora i, també, una nova ampliació del complex esportiu, que contemplarà un nou gimnàs i noves instal·lacions.

La gala de lliurament dels premis de la Nit de l’Esport del Masnou 2021 va concloure amb l’actuació de l’equip de Fitkid de ball esportiu Pas Bàsic.

 

Nit de l'Esport 2021

 

Finalitzen els actes del Mes dels Drets dels Infants

Durant aquest mes, al Masnou s’han celebrat un munt d’actes i activitats amb motiu de la celebració del Mes dels Drets dels Infants, que ha tingut com a moment destacat el 20 de novembre, Dia Universal dels Drets dels Infants.

Aquest cap de setmana, a les pistes esportives de Pau Casals ha tingut lloc la 1a edició de la Fira de Playmobil, Lego i Tente. Durant els dies 27 i 28, els infants han pogut gaudir d'un espai amb tallers, atraccions, música, exposicions i venda de figures, que també comptava amb els diorames gegants, continuant així l'activitat que es va iniciar el 19 de novembre, amb l'exposició d'aquestes figures gegants en diversos comerços del Masnou.

 

la 1a edició de la Fira de Playmobil, Lego i Tente

 

El dissabte 27 de novembre, de 16 a 18 hores, els infants van poder gaudir d'una altra jornada de l'activitat "Escoles obertes, juguem als patis!”, a l'Escola Lluís Millet, dins del programa "Vila jugable". Aquesta iniciativa, que es fa els dissabtes de cada mes, forma part del Pla d'actuació municipal (PAM) 2019-2023 i pretén proporcionar més espais lúdics i d'esbarjo per als infants.

D’altra banda, el grup d’animació infantil Coloraines Band va tancar la programació d’activitats del Mes dels Drets dels Infants diumenge al matí, fent ballar i cantar tots els assistents al parc del Llac. Ara, només restarà per realitzar-se l’activitat “La Città Infinita” i “Prohibit no tocar”, que es duran a terme el 12 de desembre a la plaça de Marcel·lina de Monteys, després que es van haver d’ajornar el 14 de novembre per la previsió de pluges.

Altres activitats del cap de setmana

Diumenge a la tarda, l’Espai Escènic Iago Pericot de Ca n’Humet es va omplir per gaudir de l’obra de teatre La gran ofensa, en què participa el masnoví Artur Busquets. El Masnou va demostrar, de nou, el seu suport i estimació per l’actor masnoví i va celebrar l’actuació de tota la companyia.

 

Obra de teatre "La gran ofensa"

 

Dissabte a la tarda, l'entitat UNESCO Masnou va realitzar un emotiu acte d'homenatge en record d'Amparo Vázquez, que va morir el passat 13 de setembre, a l'edat de vuitanta anys. L'Amparo va ser mestra de l'Escola Marinada i va estar molt lligada al municipi.

D'altra banda, dissabte al matí se celebrava, a la sala capitular de l'Ajuntament, l'acte institucional commemoratiu en homenatge a les parelles que durant aquest any celebren els cinquanta anys de convivència. Durant la cerimònia, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el regidor de Cicles de Vida, Sergio González, s'han mostrat molt contents de poder dur a terme la jornada en aquest espai, i han fet entrega a cada parella homenatjada d'una placa commemorativa amb el nom i la data de casament i d'un ram de flors.

 

Acte institucional Noces d'Or 2021

 

També dissabte al matí s’havia programat el taller de cuina d’aprofitament a Ca n’Humet, inclòs dintre de les activitats de la Setmana Europea de Prevenció de Residus i emmarcada dins la campanya “Residus Zero”.