El Masnou celebra la Festa de Santa Eulàlia

Última revisió 15-02-2022 09:22
14/02/2022

Primera edició de la celebració de la diada de la copatrona del municipi amb molta participació per part de les entitats i la ciutadania

Aquest cap de setmana s'ha celebrat al Masnou la primera edició de la Festa de Santa Eulàlia. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament i diverses entitats, ha tingut una bona acollida per part de la ciutadania, fet que reforça la intenció del consistori d'establir-la de manera fixa al calendari de les festes populars de la vila com la nova celebració d'hivern per honrar santa Eulàlia, copatrona del municipi.

La celebració de la Diada de Santa Eulàlia va arrencar dissabte a la tarda amb una cercavila amb exhibicions de cultura popular. Gegants, capgrossos, bastoners i timbals, entre altres, van animar el públic assistent a unir-se a la festa tot fent un recorregut pel centre de la vila, amb origen i final a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil.

Diumenge al matí, a les pistes de Pau Casals, es va dur a terme la Festa Petits Valents, organitzada per l'Espai Social Masnou Alt i l'Associació de Veïns i Veïnes del Masnou Alt, amb la col·laboració d'una desena d'entitats, de molts comerços del municipi i de veïns i veïnes. Durant l'acte solidari, les persones assistents van gaudir d'un bon grapat d'activitats: tallers, actuacions i, fins i tot, d'una xocolatada. L'organització va recaptar 1.358 euros, que es destinaran als programes d'investigació contra el càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu.

També diumenge van tenir lloc altres actes vinculats amb el programa de la Festa de Santa Eulàlia. La cobla Bisbal Jove va omplir de música la plaça d'Ocata amb motiu de la ballada de sardanes que s'hi va organitzar en col·laboració amb l'Agrupació Sardanista. Ja a la tarda, el grup Borinquen va oferir un concert d'havaneres als jardins dels Països Catalans, que, tot i el mal temps, va aplegar una seixantena de persones. Just després va arribar la fi de festa, amb el petit castell de focs que va il·luminar el cel masnoví per obra i gràcia de la Colla de Diables, els nous devots de Santa Eulàlia.

Festa de Santa Eulàlia 2022

 

L'obra de teatre Ovelles omple l'Espai Escènic Iago Pericot

Diumenge a la tarda, l'Espai Escènic Iago Pericot es va omplir d'assistents per gaudir de l'obra Ovelles, de la companyia Flyhard Produccions, que en finalitzar va rebre una destacada i sonora ovació.

El públic va passar una molt bona estona d'humor i reflexió a través d'una obra que reflecteix les preocupacions de la generació que entra en la maduresa i les seves frustracions.

Obra de teatre

 

La Sala de les Lletres incorpora noves obres

La Sala de les Lletres de la Biblioteca Joan Coromines va acollir divendres a la tarda l'acte d'inauguració de noves lletres, que es van afegir a les ja incorporades els anys 2020 i 2021. Enguany, les obres han estat realitzades pels artistes del Masnou Mar Torrano, Albert Valls, Victòria Pujadas, Belén Loza, Cristina Belles, Chiara Mazzatorta i Lola Belles.

Durant la cerimònia, tant l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, com la regidora de Cultura, Neus Tallada, van agrair als artistes participants la seva implicació en la iniciativa i, a més, Tallada va anunciar que quan s'acabin d'incloure totes les lletres es farà una publicació que explicarà l'origen de la iniciativa i un recull de totes les obres i la trajectòria dels artistes que hi han participat.

Sala de les lletres 2022

 

Altres activitats per a tots els públics

Dissabte a la tarda, l'Escola Rosa Sensat va acollir una nova jornada del programa "Escoles obertes, juguem als patis", activitat inclosa dins del programa "Vila jugable". Aquesta iniciativa, que se celebra els dissabtes de cada mes, forma part del Pla d'actuació municipal (PAM) 2019-2023 i pretén proporcionar més espais lúdics i d'esbarjo per als infants.

Diumenge al matí també es va dur a terme la visita guiada a la Mina d'Aigua, que va tornar a exhaurir l'aforament i on els assistents van poder veure la Mina d'Aigua i conèixer el Centre d'Interpretació.