El juny s'omple d'activitats que giren al voltant de la diversitat sexual i de gènere

Última revisió 08-06-2021 08:55
07/06/2021

Garantir la igualtat per raó de gènere o d'orientació sexual, posar fi a totes les formes de violència contra les dones, tant en l'àmbit públic com en el privat, i combatre qualsevol forma de discriminació i d’agressió per raó de gènere o d'orientació sexual és un dels grans objectius del Pla d’actuació municipal 2019-2023. Entre les propostes per aconseguir-ho d’aquest mandat, l’Ajuntament, en col·laboració amb l’entitat Som Masnou i la Coordinadora de Gènere de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFAs) del municipi, ha preparat una programació al llarg del mes de juny que té per objectiu donar visibilitat a la diversitat sexual i de gènere.

Sota el lema #ElMasnouDivers, la primera acció d’aquesta iniciativa va ser la lectura del manifest del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia (17 de maig), seguida de la xerrada telemàtica “Noves masculinitats?” (31 de maig). La programació, que inclou tallers, xerrades, visionaments, teatre i d’altres propostes, s’estendrà al llarg del mes de juny per donar pas a la cloenda, el 28 de juny, amb la celebració del Dia Internacional de l’Orgull i la inauguració de la plaça de la Igualtat (al davant de l’edifici de Roger de Flor, 23), que, a més de la lectura del manifest, inclourà una proposta teatral a càrrec del Grup d’Aficionats al Teatre (GAT). I del 25 al 29 de juny, aquesta plaça acollirà el “Fotoreclam per la diversitat”, perquè els masnovins i masnovines es puguin fer una foto i visibilitzar el  compromís amb la diversitat i la llibertat.

La programació combina activitats telemàtiques amb d'altres de presencials que requereixen inscripció prèvia. Del 7 al 10 de juny, es podrà veure en línia el recurs audiovisual Dibuixant el gènere. El 10 de juny a la tarda, podreu assistir a la xerrada sobre com acollir la diversitat sexual i de gènere dels fills i filles. El 22 de juny, al Cinema La Calàndria, s'hi projectarà i presentarà el documental Enfemme. Dissabte 26, a la tarda, els jardins de Can Malet acolliran la representació teatral Yerma, a càrrec de Xabyer Cámara.

La iniciativa de l’Ajuntament compta amb la col·laboració de l’entitat masnovina Som Masnou i la Coordinadora de Gènere de les AFAs. El taller de noves masculinitats va ser una proposta de la Coordinadora i Som Masnou ha organitzat activitats complementàries a la programació, com els Premis Som Masnou, la projecció d’un documental i una exposició de pintura. Així, del 14 al 30 de juny, si aneu a la Biblioteca Joan Coromines podreu gaudir de la mostra d’aquarel·les creades per Lorenzo Nogales González. El dimecres 23 de juny, a la tarda a la segona planta de Can Malet, la projecció del documental Parlem en clau trans precedirà la xerrada amb les entitats Alliberar-te, Entenem SCG i Som Masnou. Ja encetat el mes de juliol, el dia 3 a la tarda, a l’Espai Escènic Iago Pericot tindrà lloc la segona edició dels Premis Som Masnou a la Igualtat.

Amb aquestes propostes, l’Ajuntament vol fer un pas més i no només promoure activitats per la igualtat de gènere entre la ciutadania els dies clau per commemorar dates significatives, sinó poder generar activitats de sensibilització i visibilització al llarg de l’any i per a diversos tipus de públic que contribueixin a la construcció d’un municipi més participatiu, obert, inclusiu i transparent, que avanci cap a una igualtat home-dona real i efectiva i basada en principis, valors, cultura i diferents maneres de fer.

Informació

Programa 

Tel. 93 557 18 71

igualtat@elmasnou.cat

Inscripcions a les activitats

 

 

 

Documents adjunts