El grup impulsor del Projecte Educatiu del Masnou (PEM) organitza el 1r Fòrum Educatiu Local

Última revisió 08-10-2021 12:34
07/10/2021

L’acte servirà per fer visibles els reptes educatius detectats al municipi i com a espai de connexió i col·laboració ciutadana 

El dissabte 23 d’octubre, de 10 a 13 hores, es realitzarà a Ca n’Humet la primera edició del Fòrum Educatiu Local, una jornada que, amb la col·laboració del grup impulsor del Projecte Educatiu del Masnou (PEM), pretén ser un espai de trobada per debatre sobre els reptes educatius del Masnou i de connexió entre persones, espais i entitats que treballen per millorar l’educació a la vila,  amb l’objectiu principal de compartir amb la ciutadania tots aquells reptes del municipi que s’han pogut detectar en les diferents sessions de treball que s’han anat realitzant durant l’etapa de diagnosi del projecte.

La jornada d’activitats i xerrades s’ha adaptat perquè hi puguin participar tots els públics i de totes les edats i cal inscriure-s'hi prèviament a través d’aquest formulari, per garantir les mesures preventives davant la COVID-19. A més, hi haurà un espai d’acollida per a infants de 2 a 10 anys, dinamitzat per Lleureka, que es podrà sol·licitar en el moment de la inscripció.

 

Obertura de portes i acreditacions

9.45 hores

Pati de Ca n’Humet

Benvinguda i presentació de la jornada

10 hores

Benvinguda institucional a càrrec de Jaume Oliveras Maristany, alcalde del Masnou, i del diputat/da d'Educació de la Diputació de Barcelona

El PEM i l'ecosistema educatiu del Masnou

10.10 hores

A càrrec de la regidora d'Educació, Cristina Ramos Santamaria

Diàlegs interculturals i intergeneracionals sobrel'educació al Masnou

10.15 hores

Presentació dels reptes del PEM

Tallers participatius

10.35 hores

Esmorzar al pati en tres franges horàries següents: 10.35 / 11.00 / 11.25

Ple de priorització de les idees de projecte

12.30 hores

 

Cloenda

12.55 hores

A càrrec de la regidora d'Educació, Cristina Ramos Santamaria

 

Campanya educativa a través dels diàlegs

Una de les primeres accions que està duent a terme el grup impulsor amb motiu de la celebració del Fòrum Educatiu Local són els “Diàlegs sobre l’educació”, una iniciativa que consisteix a diforndre vídeos intergeneracionals i interculturals.

Aquestes accions volen mostrar tot l'aprenentatge que podem obtenir entre diferents col·lectius, siguin persones o entitats, i fan èmfasi en el fet que l'educació forma part de la nostra vida diària i s'adquireix en qualsevol àmbit.

 

 

El Grup Impulsor, una forma de contribuir a l’educació del Masnou

El Grup Impulsor del Projecte Educatiu del Masnou és un espai de treball comunitari obert a totes les persones que vulguin participar-hi, on es fan propostes i es duen a terme accions al Masnou per tal de potenciar l’educació des d’un punt de vista transversal i en totes les etapes de la vida a través del PEM.

El grup, que es va crear durant la primera jornada del PEM celebrada el dissabte 12 de juny, va fer la primera reunió de treball el dia 6 de juliol i, des d’aleshores, continua encetant aquest projecte participatiu, col·lectiu i de futur. La propera reunió es realitzarà el dijous 14 d’octubre a les 15.30 hores a Can Malet.

Per participar-hi, només cal enviar un correu electrònic a educacio@elmasnou.cat