El diumenge 27 se celebra la festa del Dia de les Persones amb Discapacitat

Última revisió 25-11-2022 12:45
21/11/2022

Dues xerrades, que tindran lloc el 26 de novembre i el 15 de desembre, completen la programació masnovina d’activitats

La plaça Nova de les Dones del Tèxtil acollirà el diumenge 27 de novembre la festa del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Tothom podrà acostar-s’hi, entre les 11 i les 14 h, per gaudir d’un bon nombre d’activitats i de la mostra d’entitats relacionades amb la temàtica.

Hi haurà una xocolotada, jocs i activitats, com el Racó de la Calma, un espai de projeccions, un circuit d’empatia i una sessió de txikung. Tot plegat comptarà amb un intèrpret de la llengua de signes catalana.

Més enllà d’aquesta festa, s’aprofita l’efemèride per oferir dues xerrades. La primera es farà el dissabte 26 de novembre, a les 17 h, a la segona planta de Can Malet. Duu el títol “Com afrontar l’impacte d’una diagnosi?” i serà càrrec del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), de la Fundació Maresme. La segona xerrada tindrà lloc el dijous 15 de desembre, d’11 a 14 h, a la mateixa sala de Can Malet. S’hi abordaran els recursos i els serveis que es posen a disposició de les persones amb discapacitat. També es parlarà sobre els darrers canvis normatius vinculats a la incapacitació i als recursos tutelars. Serà a càrrec de l’advocada Montserrat Calvet i de Mireia Arch, treballadora de la Fundació Tutelar Santa Clara.

Nacions Unides va decidir l’any 1992 que el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat se celebraria anualment el 3 de desembre. Les activitats que tindran lloc enguany al Masnou per commemorar-lo han consensuades a la Taula per la Discapacitat, integrada per l’Ajuntament i per les entitats que treballen per fer costat al col·lectiu i a les seves famílies.