Els i les representants de l’alumnat masnoví de 6è de primària proposen, a més, campanyes de sensibilització en pro del medi ambient i el civisme al litoral
El Ple del Consell Municipal d’Infants del curs 2018-2019 s’ha celebrat aquest matí, a l’Ajuntament. Hi han participat vint alumnes, un nen i una nena en representació de cadascuna de les deu classes de 6è de primària de totes les escoles del Masnou, a més de l’alcalde en funcions del Masnou, Jaume Oliveras, i de les regidores, també en funcions, Sílvia Folch i Neus Tallada.
La sessió d’avui culmina un procés participatiu infantil en què l’alumnat de 6è de primària ha estat treballant durant mesos. El tema d'enguany ha estat la millora de les platges i el passeig Marítim del Masnou. Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, era la data assenyalada per a la presa de decisions. Han votat dos representants de cada classe, escollits pels seus companys i companyes. D’entre les setze propostes fetes per l’alumnat de 6è de primària, se n’han escollit dues, que són les que s’han traslladat a l’Ajuntament.
El projecte que ha aconseguit més vots ha estat la instal·lació d’una plataforma aquàtica flotant al mar. Es tractaria d’una estructura inflable, de posar i treure, que comptaria amb elements de joc i per fer activitat física al mar. En tot cas, ara és el consistori –càrrecs electes i personal tècnic– qui ha d’estudiar com fer-lo realitat, els tipus de plataformes que es poden instal·lar, l’indret adequat on fer-ho...
La millora de l’accessibilitat a les platges per a persones amb mobilitat reduïda ha estat la segona opció més votada. L’acalde en funcions ha destacat “la bona feina feta”, ha subratllat que totes les propostes eren “molt interessants” i que ara és el consistori qui s’ha de posar mans a l’obra per dur a terme les guanyadores.
A banda dels projectes tangibles, els nens i nenes també han exposat les campanyes de sensibilització que han treballat durant aquestes setmanes per fomentar el civisme i la conservació mediambiental del mar i les platges, que constitueixen l’espai natural més gran del municipi. El Consell d’Infants ha fet una demostració de bones idees que persegueixen el canvi d’hàbits per potenciar el civisme i prevenir la generació de residus. També ha proposat que s’organitzin activitats per netejar el litoral i divulgar la importància de mantenir en bona salut aquest espai natural i el seu ecosistema.
La sessió d’avui també ha servit per exposar els avenços duts a terme per part de l’Ajuntament respecte a les propostes guanyadores del Consell d’Infants anterior, del curs 2017-2018, que es van centrar a ampliar les instal·lacions per jugar i fer esport al parc de Vallmora. El Consell Municipal d’Infants d’aquest curs va iniciar-se al març, amb visites a l’Ajuntament, per torns, de tot l’alumnat de 6è de primària. En aquestes visites, Jaume Oliveras va explicar als nens i nenes el funcionament democràtic dels ajuntaments, basat en el debat, els acords i les votacions. D’ençà i fins avui, l’alumnat ha debatut i treballat propostes i s’han fet visites als centres educatius per donar-los suport i conèixer la feina que estaven fent.