Diada d'entitats participativa i festiva al Masnou

Última revisió 28-09-2021 08:51
27/09/2021

A l'edició d'enguany, que va comptar amb la participació de 43 entitats, es va homenatjar el voluntariat masnoví.

Diumenge 26 de setembre va tenir lloc la IX Fira d'Entitats del Masnou, una diada lúdica i festiva en la qual més de 500 persones van poder gaudir d'un bon grapat d'activitats organitzades a les carpes de cadascuna de les 43 entitats participants i d'un conjunt d'exhibicions esportives, de ball, de cant i de cultura popular. A més, l'actuació del grup musical La Coartada va acabar d'arrodonir la diada d'entitats.

L'acte també va recollir l'homenatge al voluntariat, un reconeixement que es realitza des de fa tres anys i que fa valdre la gran tasca i contribució al municipi per part dels masnovins i masnovines. El regidor d'Acció Cívica, Sergio González, va arrancar els parlaments tot afirmant que "donem un tret de sortida a una tardor activa, en la qual esperem que la societat torni al carrer i que les entitats puguin fer la seva gran tasca". Posteriorment, González va demanar que pugés a l'escenari la Virtudes Luque, que va rebre aquest reconeixement i que va rebre una placa commemorativa per la seva contribució al teixit associatiu del Masnou, en el qual destaca per ser al capdavant de l'Associació de Veïns de Santa Madrona i de l'Aula d'Extensió Universitària. Luque, visiblement emocionada, va agrair la contribució de totes les entitats i persones que l'han acompanyada en la seva tasca de voluntariat al Masnou i va fer èmfasi en la tasca de l'Ajuntament en el treball comú amb les entitats.

D'altra banda, l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va agrair la tasca de Luque i de totes les persones que contribueixen a donar vida a les entitats del Masnou. Seguidament, Oliveras va homenatjar a títol pòstum dues personalitats que ens han deixat recentment: Carles de la Torre i Amparo Vázquez. De Carles de la Torre, l'alcalde va lloar la seva vinculació amb la cultura i l'educació al municipi i, d'Amparo Vázquez, la seva trajectòria en el món educatiu masnoví i la seva implicació amb el Masnou.

Pel que fa a l'esdeveniment, l'Ajuntament va muntar un estand per informar sobre l'execució dels pressupostos participatius de l'edició 2020-2021. A la carpa també es va explicar la planificació per a la pròxima edició, que tindrà lloc a principis de l'any vinent, i on la ciutadania podrà tornar a presentar les seves propostes, prioritzar-les i votar.

De la mateixa manera, es va convidar les persones que s'apropaven a fer-se una fotografia amb les dues icones de la campanya, la bombeta i l'acció de votar, que serviran com a imatge per a la campanya dels pressupostos participatius 2022-2023.

 

IX edició de la Fira d'Entitats del Masnou


Un cap de setmana ple d'activitats

Aquest cap de setmana també s'han dut a terme altres activitats, com l'scape room "El misteri de les mines d'aigua", que organitza el Departament de Turisme del Masnou i que ha tornat a exhaurir places, o el taller de fotografia Il·lumina't, del qual s'ha realitzat la primera de les quatre sessions programades. D'altra banda, la plaça d'Ocata va acollir dissabte 25 la Nit d'Havaneres i Rom, una cantada popular organitzada per l'Associació Cultural Sons i a càrrec del grup Borinquen.

 

Nit d'Havaneres