Desencís pel tancament de la Dogi al Masnou

Última revisió 12-07-2022 10:49
05/07/2022

Trobada a tres bandes ahir, 4 de juliol, a l’Ajuntament del Masnou, cinc dies després d’haver-se fet públic el tancament imminent de la històrica fàbrica Dogi, que actualment forma part de la companyia tèxtil Nextil Group. L’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Promoció Econòmica, Maria Llarás, es van reunir amb membres del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, en concret, Enric Vinaixa, secretari de Treball, i Òscar Riu, director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral, així com amb fins a cinc representants del comitè de l’empresa.

En el decurs de la trobada es van intercanviar diverses impressions respecte a aquesta qüestió. Totes les parts van coincidir a mostrar, d’una banda, el seu malestar per la manera com s’ha conegut aquesta decisió, en un dia festiu al municipi (el 29 de juny, festa de Sant Pere) i a través de mitjans de comunicació, i de l’altra, també preocupació per la precipitació del tancament d’una empresa profundament arrelada al municipi i pel futur dels 72 treballadors que restaven en plantilla. No es descarten més reunions, també amb la propietat de la fàbrica, els propers dies.

La popular fàbrica Dogi

Especialitzada en la fabricació de teixit per a moda íntima i de bany, la Dogi va ser creada al Masnou l’any 1954 per part del matrimoni Domènech i Giménez. Va començar com un petit taller al carrer de Flos i Calcat fins que, a mitjans dels anys seixanta, es va establir al carrer del Pintor Domènech Farré, en uns terrenys que havien estat ocupats per l’antiga fàbrica de Cal Soberano i que van anar ampliant fins a l’any 1985, ocupant tot l’espai que ara correspon a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. A partir de l’any 1993 es va començar a internacionalitzar i, el 2008, la fàbrica es va traslladar a l’emplaçament actual, entre el Masnou i Premià de Mar, al camí del Mig. En ple procés d’expansió i després d’un seguit d’incerteses, a finals del 2018 la firma es va quedar al Masnou després d’haver arribat a un acord amb la propietat de la nau sobre el lloguer.

El 2008 la fàbrica es va traslladar a l'emplaçament actual, entre el Masnou i Premià de Mar, al camí del Mig.
El 2008 la fàbrica es va traslladar a l'emplaçament actual, entre el Masnou i Premià de Mar, al camí del Mig.