Comencen les obres per reformar el parc del Mil·lenari

Última revisió 18-11-2022 10:05
15/11/2022

Unes setmanes després d’iniciar aquests treballs, s'abordarà l’ampliació del casal de gent gran que es troba dins d’aquests jardins

Aquesta setmana s’inicien les obres per reformar el parc del Mil·lenari, al barri d’Ocata. Es reconfigura de manera notable, resituant els espais i instal·lacions que conté i fent més accessible el parc a les persones amb mobilitat reduïda.

Així, una de les actuacions més destacades és la creació d’una rampa d’accés al parc des del carrer de Santiago Rusiñol, cosa que obliga a refer les escales d’aquest indret per tal d’integrar-les. A banda, es pavimentarà una porció dels jardins, just davant del final del carrer de Jaume I, amb l’objectiu de facilitar l’accés a Cal Ros de les Cabres, que és l’edifici que allotja el Casal de Gent Gran d’Ocata. Alhora, es modificarà l’entrada al parc des del carrer de Fontanills. S’eliminaran les escales actuals i se'n crearan unes de noves. A més, l’actuació inclou la reubicació de l’Altell de les Bruixes i del correcà del parc. Per últim, s’eliminarà la carpa que es troba al costat de Cal Ros de les Cabres.

La reforma del parc s’ha adjudicat a l’empresa Courts International XXI SL, amb un pressupost de 292.275,50 euros (IVA inclòs). Aquest projecte es combina amb una altra actuació rellevant: l’ampliació del Casal de la Gent Gran d’Ocata. Es preveu iniciar-la d'aquí a un parell de mesos, un cop enllestits els tràmits administratius. Com que les obres per reformar el parc duraran uns quatre mesos, aproximadament, tot indica que ambdós projectes acabaran fent-se de manera simultània, si no sorgeixen entrebancs o imprevistos en el decurs dels treballs. En aquest sentit, val la pena assenyalar que és un indret propici a trobar-hi restes arqueològiques.