Comencen les obres per millorar la gatera municipal

Última revisió 20-12-2022 13:01
20/12/2022

La instal·lació acull de manera temporal els felins que viuen a l’espai públic del municipi i que necessiten cures o altres atencions

La millora de la gatera municipal ja ha començat. La setmana passada es van iniciar les obres per destinar més espai a l’equipament amb què compta el Masnou per ajudar a la gestió dels gats de carrer. La gatera acull de manera temporal els felins que viuen a l’espai públic del municipi i que necessiten cures o altres atencions.

L’equipament es troba al sector de Voramar i ocupa una petita part d’una parcel·la de titularitat municipal. El projecte engegat aquest mes de desembre consisteix en una ampliació i millora de les instal·lacions ja existents que atenen des de l’any 2021 els felins malalts, abandonats o les cries de les 22 colònies que actualment hi ha al municipi.

La superfície total de la gatera existent és de prop de 450 m2 entre la zona coberta on es resguarden els animals i la zona exterior on poden gaudir de l’aire lliure. L’obra preveu la col·locació d’una àmplia solera de formigó a la part davantera del terreny per fer-hi una coberta que inclourà una zona amb planxes metàl·liques per a l’aixopluc d’animals. Després de la intervenció, la part coberta, que actualment és de més de 100 m2, passarà a ampliar-se uns 20 m2 més. Quant al nou tancament del recinte, es preveu que sigui de malla d’acer. També es tancarà el sostre, ja sigui amb reixat d’acer i malla o, a la zona prevista per a l’aixopluc, amb xapa.

L’obra per proporcionar un espai més gran i amb millors prestacions per al benestar dels felins té una execució prevista d’entre tres i quatre mesos. La reforma de las instal·lacions la completarà una millora dels accessos, que inclou fer més gran la porta del recinte perquè hi puguin entrar i sortir-ne els vehicles de manteniment. També es preveu la millora dels subministraments de l’equipament amb una nova xarxa de sanejament i unes noves escomeses d’aigua i electricitat, ja que actualment no en disposa.

La gestió de la gatera la duu a terme l’Associació Masnou Gats, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament del Masnou. L’entitat, formada per voluntàries que protegeixen i cuiden els gats de carrer, treballa amb l’Ajuntament del Masnou per controlar les colònies amb l’objectiu de disminuir el nombre de gats de carrer del municipi, evitant que es reprodueixin, alhora que els mantenen en bon estat sanitari i nutricional. El conveni de col·laboració  entres ambdues parts per a l’any 2022 va incloure una subvenció d’11.000 euros, aportada pel consistori, per tal de controlar les colònies. Val a dir que la millora del funcionament és un dels compromisos del Pla d’actuació municipal (PAM) del mandat 2019-2023.

Imatge de recurs d'un gat petit. Imatge de JACLOU-DL extreta de Pixabay.
Imatge de recurs d'un gat petit. Imatge de JACLOU-DL extreta de Pixabay.
Autor: JACLOU-DL, Pixabay.