Comença la construcció d'un edifici annex al Casal de Gent Gran d'Ocata

Última revisió 09-03-2023 08:35
08/03/2023

S’aixecarà a pocs metres de la masia de Cal Ros de les Cabres, al terreny on encara es troba el correcà del parc del Mil·lenari

Avui s’ha donat el tret de sortida a la construcció d’un edifici que funcionarà com una sala polivalent accessòria al Casal de Gent Gran d’Ocata, ubicat a la masia de Cal Ros de les Cabres. Aquest nou equipament s’aixecarà on es troba el correcà del parc del Mil·lenari, espai que es tancarà a partir de divendres. Es crearà una nova zona d’esbarjo per a gossos, que es reubicarà al mateix parc. De fet, l’obra per construir la nova sala polivalent es duu a terme, a partir d’avui, de manera simultània als treballs per reformar el parc del Mil·lenari, que estan en marxa des del novembre del 2022. Mentre durin totes dues obres no hi haurà correcà en aquest indret.

El nou edifici serà de 190 metres quadrats (superfície total construïda). Contindrà una sala diàfana de 140 metres quadrats. La coberta serà plana i amb un nou mirador que funcionarà com una terrassa que estendrà la plataforma més alta del parc, on es troba l’Altell de les Bruixes. És a dir, el nou edifici aprofita el desnivell del terreny i hi encaixa. La seva única planta interior estarà al mateix nivell que la masia de Cal Ros, de manera que la connexió entre ambdós equipaments serà totalment accessible. De fet, el projecte inclou l’adequació de l’entorn de l’edifici. Uns grans finestrals seran els protagonistes de la façana, mentre que la paret oposada serà cega, perquè coincidirà amb el talús que salva el desnivell amb la plataforma més alta del parc.

La construcció d’aquest equipament suposa per a l’Ajuntament una inversió de 212.981,13 euros (IVA inclòs). Els treballs s’han adjudicat a l’empresa B28 Construccions, SL. La programació preveu que s’enllesteixin en quatre mesos. Amb tot, cal tenir present que és un indret molt propici a les troballes arqueològiques. Si se’n fan de noves, l’obra trigarà més temps a completar-se. De fet, aquesta és la causa que està retardant la reforma integral del parc que es va iniciar el novembre passat. S’hi han trobat restes d’una casa del segle XVIII i part dels ciments de la vil·la romana que es va descobrir el 1899 a Cal Ros. No es preveu, però, que hi hagi noves troballes de gran rellevància, degut a les excavacions i investigacions que s’hi han fet des d’aquell últim any del segle XIX. Una de les descobertes més rellevants la va fer Josep Serra Ràfols l’any 1946: un mosaic romà que es troba actualment al Museu d’Arqueologia de Catalunya.