Centenars d'estels decoren el cel de la platja masnovina

Última revisió 18-05-2023 10:23
15/05/2023

Prop de 700 persones participen en la vintena edició de la Volada d’Estels

El matí de diumenge, 14 de maig, prop de 400 estels de colors van sobrevolar el cel de la platja d’Ocata durant la vintena edició de la ja tradicional Volada d’Estels, organitzada des de l’Associació Amics i Antics Escoltes del Masnou cada any per aquestes dates. La proposta per construir un dels instruments més antics que requereixen la força del vent per volar és una activitat de referència dins del municipi i suposa un gran atractiu per a tothom qui s’apropa al front marítim i els veu voleiar.

Orientada a nens i nenes de diferents edats, els prop de 700 assistents van poder participar en els tallers de construcció d'estels, en què, a més d'aprendre les tècniques per muntar i decorar aquests artefactes enginyosos, després van poder enlairar-los i fer-los volar gràcies a l’energia del vent i, sobretot, de la destresa de qui els controlava. A més de l’Ajuntament del Masnou, en aquest original taller d’estels hi van col·laborar Protecció Civil, Blanc de Guix i Servei Estació. Des de l’organització fan una valoració molt positiva d’aquesta edició: “El temps es va comportar i la jornada va ser un gran èxit. Estem molt contents i agraïts per la bona acollida d’aquesta edició”, expliquen.

També diumenge, durant tot el dia, la seu de l’escola d’art Blanc de Guix va acollir la primera edició del Mercat Negre, un mercat lúdic amb parades d’artesania i diferents actuacions musicals.

Sens dubte, el vermut musical de dissabte, 13 de maig, adreçat a persones de més de 60 anys empadronades al poble, va ser un èxit, malgrat que se celebrés a l’interior de Can Malet pel mal temps. Va incloure un recull líric amb cançó popular catalana, fragments d'òpera i també de sarsuela. L’acte, que s’havia de fer als jardins d’aquest mateix recinte, havia esgotat les invitacions dies abans.

El Grup d’Aficionats al Teatre (GAT) va estrenar una nova proposta aquest cap de setmana. La presonera, una obra que reflexiona sobre les presons internes de l’ésser humà, sobre la llibertat, física i mental, a partir de la reclusió en un far d’una jove dissident en una dictadura de tall feixista, es va representar tant dissabte com diumenge.