Campanya de Creu Roja per conscienciar els i les joves sobre la pandèmia

Última revisió 08-09-2020 09:55
25/08/2020

Les persones que informen recorren espais d’oci  i zones costaneres durant els vespres i les nits

Durant el mes d’agost i fins a mitjans de setembre, Creu Roja Catalunya duu a terme una campanya de sensibilització per a joves, per conscienciar-los dels riscos per a la salut que comporta la COVID-19 i de la importància de seguir les recomanacions per evitar contagis.

Creu Roja duu a terme aquesta acció de sensibilització per encàrrec de la Generalitat de Catalunya i en diversos municipis. Al Masnou s’hi ha destinat un equip de dues persones, amb el suport de voluntariat. Fan les intervencions a les zones on hi ha més afluència de joves en el seu temps d’oci, com el passeig Marítim, el port i diversos parcs. L’horari en què interactuen amb els grups de joves va de les vuit del vespre a la una de la matinada, de dimarts a diumenge.

En les converses que mantenen els informadors i informadores amb els i les joves, es fa una incidència especial sobre les conductes de risc, especialment el fet de no dur correctament col·locada la mascareta. Aquesta campanya de sensibilització es reforça a les xarxes socials, difonent missatges amb l’etiqueta #COVIDSPOILER.

En definitiva, la iniciativa vol reduir el risc de contagi entre joves després que s’hagi percebut un cert relaxament de les mesures per prevenir la COVID-19 durant l’estiu entre aquest col·lectiu. Així doncs, les persones que informen detecten conductes de risc, procuren corregir-les i reparteixen material informatiu i mascaretes protectores.

Agents informadors de Creu Roja per conscienciar els i les joves sobre les conductes de risc davant la COVID-19.
Agents informadors de Creu Roja per conscienciar els i les joves sobre les conductes de risc davant la COVID-19.