Bona acollida en la primera edició del projecte Cat Azubi

Última revisió 12-08-2021 08:08
11/08/2021

Els quinze participants d'aquesta primera edició ja són a Alemanya, on cursaran una formació professional durant els propers tres anys.

La primera edició del Cat Azubi conclou amb bones sensacions i amb un total de quinze joves d'entre 18 i 29 anys que han realitzat un curs d'alemany per aprendre l'idioma del país on aniran a estudiar durant els pròxims tres anys. Així, l'alumnat va rebre una formació de 450 hores per obtenir el nivell B1, des del mes de desembre del 2020 fins al maig del 2021, que va ser aprovat amb èxit per tots els participants.

Des del passat mes de juny, els quinze participants són a Alemanya, a les ciutats de Schmallenberg, Trier, Willingen, Bad Schmiedeberg i Baiersbronn. Segons fonts de Bridge4Mobility, l'empresa responsable del projecte, l'alumnat hi ha tingut una molt bona acollida. Ells mateixos van ser els encarregats de dur a terme la formació en alemany B1, un nivell amb el qual els participants podran desenvolupar-se en les situacions diàries i quotidianes.

Així, set hi aniran a cursar els estudis professionals per ser tècnics en la branca de gastronomia, set més en la branca de l'hostaleria i un en la branca de la mecatrònica, encara que s'hi poden cursar estudis en altres matèries. De fet, els professionals més demanats a Alemanya són tècnics dels sectors de l'hostaleria i la restauració, d'infermeria, dintre del sector sanitari, i professionals del sector de la indústria.


El projecte Cat Azubi

Adreçat a joves d'entre 18 i 29 anys en situació d'atur, el projecte Cat Azubi està 100% subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil. A més de l'acompanyament previ, la subvenció inclou el primer mes d'estança i manutenció.


Estudiar FP com a projecte de futur

La formació professional és un sector cada cop més present dintre de l'oferta educativa de les persones joves que cerquen una formació que els permeti exercir un ofici i, al mateix temps, tenir una bona sortida al mercat laboral.

A més, els estudis de formació professional són una de les vies a l'accés universitari que va guanyant demanda amb els anys, sobretot en joves que no tenen clar quins estudis volen cursar i ho veuen com una oportunitat per esbrinar si la professió que estan escollint els agrada.


La Formació Dual, un model d'èxit

Cada cop són més els països que opten per aquest model formatiu, que combina la part teòrica als centres formatius amb pràctiques als centres de treball durant tota la formació. Amb moltes més hores al mercat laboral i amb l'aval d'una empresa que ofereix formació in situ, s'ha comprovat que els estudiants surten amb més competències i capacitats laborals.

A Alemanya, l'Ausbildung o Formació Dual és un model molt sòlid a escala formativa, amb una durada de tres anys i amb jornades parcials que combinen l'aprenentatge teòric (64%) en un centre educatiu amb el pràctic (36%) en una empresa del sector.