Aficionats a la cultura japonesa se citen al Masnou amb motiu del primer FestiManga

Última revisió 23-05-2023 12:06
22/05/2023

L’èxit de la iniciativa, que ha atret un públic molt nombrós, queda palès amb la determinació d’organitzar una nova edició l’any que ve

El primer FestiManga del Masnou ha estat tot un èxit, tenint en compte el nombrós públic que va acudir dissabte passat a Ca n’Humet per gaudir-ne i les entitats del món otaku (afició pel manga i la cultura japonesa) que van participar-hi. Val la pena destacar que bona part de les persones que van passejar-s’hi provenien de molts altres indrets de Catalunya, incloent-hi la ciutat de Girona. El bon resultat d’aquesta primera edició és tal que l’organització ja preveu fer-ne una altra l’any que ve. De fet, ja ha demanat a tothom qui va visitar-lo que faci propostes de millora a través del compte d’Instagram @elmasnou_jove.

Al FestiManga s’hi van programar activitats durant tot el dia, de 10 a 20 h. L’afluència de públic va ser nombrosa i constat al llarg de tota la jornada. Es van fer diversos tallers artesanals i artístics, jocs, presentacions d’entitats i llibres i moltes altres activitats. El concert del grup Younenki Music, a última hora, va posar la cirereta a un esdeveniment que ha superat les expectatives inicials. A més, durant tot el dia, s’hi podien trobar més d’una vintena de parades, de productes i associacions otaku. D’entre aquestes, val la pena esmentar la que van muntar un grup de joves que alhora són alumnes del taller de dibuix manga que imparteix Olga Artigas a l’Espai Jove Ca n’Humet. Val a dir que les seves creacions van donar forma a una de les dues exposicions que s’hi van poder veure. L’altra estava dedicada a l’obra d’Antoni Batllori i Obiols. El FestiManga és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament del Masnou amb la participació d’una quinzena d’associacions i empreses.

1r FestiManga

Exposició de Jordi Alumà

En paral·lel, aquest cap ha obert les portes l’exposició “Petita trajectòria per l’obra de Jordi Alumà”, que es pot visitar a la Casa de Cultura fins a l’11 de juny. Divendres al vespre s’hi van reunir una quarantena de persones, aproximadament, per presenciar l’obertura. S’hi comptaven familiars d’un artista que va rebre la Medalla de la Vila del Masnou i la Creu de Sant Jordi, entre altres reconeixements, abans de traspassar, el 8 de juny del 2021. El seu fill, que també es diu Jordi Alumà, va agrair les mostres d’estima i els homenatges que el Masnou ha dedicat al seu pare, i va considerar que la mostra que es pot veure a la Casa de Cultura n’és un més.

L’exposició pretén menar els visitants pel viatge plàstic pel qual va transitar Alumà al llarg de la seva prolífica vida (1924-2021). És un dels noms destacats de l’art català entre els segles XX i XXI, i va generar una obra pictòrica de renom internacional i que és present en institucions de diversos països, incloent-hi la seu del Comitè Olímpic Internacional, a Lausana, entre d’altres, en diversos casos, en forma de grans murals. A més, Alumà també va fer diverses escultures. Dues de les seves peces de ferro es poden contemplar al Masnou: La nimfa, als jardins que duen el mateix nom, i el Monument als mestres del Masnou, instal·lat davant de l’Escola Ocata.

Altres activitats

Aquest cap de setmana han tingut lloc al Masnou altres activitats culturals i lúdiques. És el cas de la gimcana “El gran joc del Masnou, terra de mar”, una cursa per equips amb diverses proves sobre el patrimoni masnoví que va tenir lloc diumenge al matí. En aquesta ocasió van participar-hi una vintena de persones, que van formar tres equips. El blanc va ser el vencedor, en imposar-se al vermell i al taronja. Aquesta gimcana és una de les activitats que organitza el Museu Municipal de Nàutica al llarg de l’any per donar a conèixer el patrimoni masnoví. La propera es farà al novembre.

Mentre aquests equips buscaven pistes pel poble, un bona colla de gent passava també una bona estona a la Ballada de Sardanes que es va fer a l’Espai Escènic Iago Pericot, amb la Cobla Ciutat de Girona i la participació de l’Agrupació Sardanista del Masnou. Es va fer a la sala de Ca n’Humet en comptes del lloc habitual, la plaça d’Ocata, perquè aquest últim espai està destinat a actes electorals mentre duri la campanya de les properes eleccions municipals.