Actuacions de millora de les zones verdes

Última revisió 31-01-2022 10:06
28/01/2022

Durant els pròxims mesos es realitzaran més accions per millorar l'arbrat i les zones verdes de la vila

Durant aquest mes de gener, l'Ajuntament del Masnou està executant diverses actuacions de millora en diferents zones verdes del municipi, la majoria corresponents a replantació i millora de l'arbrat.
A la plaça de la República s'han retirat els arbres de la zona pavimentada, ja que feia quinze anys que hi estaven plantats i no s'havien desenvolupat, pel tipus d'espècie i per trobar-se en una zona pavimentada que els afectava el creixement. Així, aquests arbres s'han substituït per llorers que han servit d'arbres de Nadal en diversos equipaments municipals. Per finalitzar les actuacions en aquesta plaça, hi ha prevista la plantació de diverses plantes arbustives amb flor.
També s'han dut a terme altres accions, com la retirada de tota la plantació arbustiva del Torrent de Can Gaio, on es millorarà el sistema de reg i es replantejarà la vegetació de l'espai, i la millora del parterre de la plaça de Martí i Pol, on s'ha retirat l'heura que hi havia i s'hi realitzarà una composició d'arbustos amb flor.
A les pistes i la plaça de Pau Casals s'hi estan duent a terme actuacions de millora de la pavimentació, per tal de resoldre la problemàtica amb les escorrenties d'aigua i l'embossament de les pistes, i s’hi ha delimitat un nou parterre, amb la finalitat de retenir les sorres i evitar els embossaments dels embornals.


Properes accions de millora de les zones verdes


Dilluns, 31 de gener, s'inicien les obres per fer sis parterres a la zona enllosada de la plaça de l'Onze de Setembre. A més, s’hi replantaran plantes enfiladisses per recuperar tota la cobertura vegetal de l'espai.
També s’han previst altres actuacions, com la replantació d’arbusts del passeig Marítim; la creació de parterres i l'adequació dels existents a la plaça de Ramón y Cajal; la millora de les zones enjardinades i dels parterres i la retirada de la vegetació existent per replantar-n’hi de nova a la plaça d'Espanya, i la col·locació de jardineres al pàrquing del Cementiri municipal.
D’altra banda, aquesta setmana s'ha iniciat la replantació de 58 arbres i s’arrabassaran les soques de 43 exemplars més per replantar-ne de nous properament.
També s'ha previst la substitució de l'arbrat del carrer d'Amadeu I durant el mes de febrer, en el tram entre el carrer de Múrcia i el carrer de Navarra. L'Ajuntament portava des del mes de novembre esperant el permís de la Diputació de Barcelona, ja que aquesta actuació afectarà, amb talls puntuals, la carretera BP-5002, d'Alella al Masnou. Així, es retiraran tots els arbres de la zona i se substituiran per d'altres, ja que actualment estan secs i generen problemes a les façanes, a més de provocar l'aixecament de les voreres.