Avui se celebra el Consell Municipal dels Infants

Última revisió 19-08-2021 10:14
08/06/2016

Aquest dimecres 8 de juny, se celebra la sessió plenària del Consell Municipal dels Infants. L'alumnat de sisè de primària de tots els centres escolars del Masnou participa en aquesta iniciativa que vol difondre entre els alumnes els valors de la democràcia i el funcionament d'una institució representativa, és a dir, triada per la població perquè els representi, com és el cas del consistori.La sessió es pot seguir en xarxa des del web municipal.

En el marc d'aquest Consell, alguns dels escolars que hi participen van visitar, al mes de març, les instal·lacions de l'Ajuntament i van ser rebuts per l'alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora d'Acció Cívica, Sílvia Folch. Els dos edils també serna presents a la sessió plenària d'avui, acompanyats de la regidora d'Ensenyament, Meritxell Blanch, i la coordinadora d el'Àrea de comunitat i Persones, Noemís Condeminas.

Tot i que els alumnes han treballat també a l'escola els aspectes relacionats amb la democràcia i els sistemes representatius, l'alcalde els va explicar in situ el funcionament de la corporació. A partir d'aquí, cada classe va debatre els aspectes que més els interessen relacionats amb l'actualitat del municipi. En aquesta ocasió, l'Ajuntament ha proposat que es reflexioni i es discuteixi sobre el civisme al voltant de la campanya "El Masnou és casa teva". Els escolars han fet sessions de treball a les escoles en aquest sentit i han triat els seus representants per configurar un Consell que haurà de triar una proposta que l'alcalde acceptarà i es comprometrà a tirar endavant.