Tertúlia literària, 'Llum d'agost', de William Faulkner

Aquesta activitat està subjecta a les mesures de seguretat contra la COVID-19, que inclouen restriccions d'accés i d'aforament. Per a més informació, adreceu-vos al personal de la Biblioteca.

Llum d’agost és una de les novel·les més admirades i representatives de William Faulkner.

El naixement del fill de Lena Grove i Lucas Burch, que té lloc al cor de l’estiu meridional, és l’epicentre del qual arrenquen o amb el qual coincideixen els esdeveniments cabdals de la història, una de les més enlluernadores i violentes de la saga del comtat de Yoknapatawpha. El món al qual arriba aquesta desemparada criatura, malgrat ser una terra pobra, antiga, aïllada i salvatge, està dominat per grans forces que encara avui modelen els nostres dies: els prejudicis racials, un fanatisme religiós que arrossega a la follia, la cobdícia, la por i un egocentrisme tràgic; i entre aquestes forces, una ullada d’amor que persevera i consolida l’esperança.

Amb una prosa poderosa i incisiva, Llum d’agost descriu vivament "el Sud de Faulkner", un dels grans paisatges creats per la literatura, en el qual habiten alguns dels personatges més memorables de l’autor, com ara el reverend Gail Hightower, un home torturat per visions constants de cavallers confederats en plena ràtzia, i Joe Christmas, una ànima itinerant obsessionada pels orígens racials mixtos de la seva família.

Exemplars disponibles a la Biblioteca.

16/09/2020
Hora inici 18:30
93 557 18 88
Gratuït
Durada : 1 h 30 min
Ho organitza : Biblioteca Joan Coromines
Tipus d'acte : Club de lectura
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 08-09-2020 10:20