Teatre: 'Hamlet.01', de l'Associació Cultural Primera Rèplica

Hamlet, protagonista de la tragèdia més famosa i celebrada de William Shakespeare, apareix davant els espectadors del segle XXI per explicar, analitzar, comentar, disseccionar i jugar amb les rèpliques, personatges i accions del primer acte de l’obra. I ho fa ben bé com un comediant de Stand-up Comedy (en aquest cas potser caldria dir de Stand-up Tragedy), és a dir: tot sol, cara a cara davant l’auditori, amb molt de sentit de l’humor, però també amb ganes d’arribar fins al fons de la qüestió.

Qui mana, qui dona la pauta en una representació teatral? L’intèrpret? Altres intemediaris que il·lustren, o que fan tornar encara més opaques, les paraules de l’autor, com el director i la resta de creadors de l’espectacle? El text tot sol?

Quan, a més a més, aquestes paraules formen part d’una obra tan complexa, rica, plena de metàfores i d’imatges impossibles de copsar en una primera lectura o escolta, amb reflexions filosòfiques i existencials de tanta profunditat, amb forta càrrega política, i que marca un abans i un després en la història de la literatura, el repte d’analitzar-ne cada rèplica, cada escena, cada personatge i cada acció esdevé una tasca de funambulista o de boig eixelebrat.

I una nota per a tu, públic: possiblement, gaudireu més d’aquest espectacle si abans us heu pogut llegir (o rellegir) el primer acte del Hamlet de William Shakespeare.

Text i direcció: Sergi Belbel.

22/04/2023
Hora inici 20:00
Espai Escènic Iago Pericot Ca n'Humet
3 euros
Durada : 120 minuts
Tipus d'acte : Públic recomanat: A partir de 14 anys
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 17-04-2023 11:43