L'exposició "Energia submergida", de l'artista Paula Artés, una mostra fotogràfica que posa llum i taquígraf en els abusos del poder del projecte Castor.
Artés mostra el seu vesant més compromès i proposa una reflexió sobre l'entramat de relacions de poder i control que vinculen l'activitat d'Escal UGS (una de les empreses constructores més grans del món) i l'Estat Espanyol, en la construcció de la plataforma Castor. Aques dipòsit submarí de gas natural construït davant de les costes del Montsià i el Baix Maestrat (entre Catalunya i el País Valencià) va generar un greu impacte ambiental.
Entre d'altres coses, va significar la desaparició d'algunes espècies aquàtiques, l'alteració dels trajectes de pesca al voltant de la plataforma marina i tot un seguit de terratrèmols en els pobles d'Alcanar, Benicarló, Cervera del Maestrat, Càlig, Peníscola, Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs. D'aquesta manera, la història del projecte Castor es converteix en un cas exemplar de la capacitat de control que empreses privades amb vastos patrimonis econòmics poden exercir sobre l'Estat, fins a modelar l'entorn legal i normatiu en el qual operen. A conseqüència d'això, la recerca de Paula Artés vpñ desvelar aquella "energia submergida" que no només s'amaga entre les esquerdes dels edificis afectats pels sismes o dins dels forats de les roques calcàries, sinó també en les contractacions nebuloses entre l'esfera pública i privada.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou