El Cant de la Sibil·la

Representació del drama litúrgic que, mitjançant la interpretació musical, recrea uns versos sobre els senyals dels judici final i de l’adveniment de Crist.  Seguint la tradició de representar-se a l’interior de les esglésies, el Cant de la Sibil·la tindrà lloc a l’església de Sant Pere.

19.45 h: inici del Seguici de la Sibil·la, plaça Jaume Bertran

20 h: Cant de la Sibil·la a l’església de Sant Pere

Les dues entitats organitzadores, conscients de l’enorme patrimoni musical que representa el Cant de Sibil·la en la tradició catalana, han unit esforços per adaptar aquesta representació del drama litúrgic amb una versió musical pròpia elaborada a partir de les diferents versions existents. Per això la representació masnovina contempla, com també ho fan altres representacions del Cant, la presència de la musica popular.  Aquesta part es desenvolupa majoritàriament fora de l’església amb percussió i oboè barroc. La formació del Seguici acompanyarà la Sibil·la en forma de cercavila pels carrers del Masnou fins a l’església de Sant Pere.

Atès que no es pot parlar de recuperació del Cant en el nostre municipi, ja que Masnou no té les arrels medievals, la versió proposada combina l’austeritat i el rigor musical, amb la interpretació de la Sibil·la a càrrec de la soprano Anna Guasch Riedweg i l’acompanyament musical de l’orgue.  Les veus del cor Scandicus també sonaran a l’interior de l’església.

17/12/2022
Hora inici 19:45
0 €
Durada : 19.45 h: inici del Seguici de la Sibil·la, plaça Jaume Bertran / 20 h: Cant de la Sibil·la a l'església de Sant Pere
Ho organitza : Capitanes del Masnou i Coral Scandicus. Hi col·labora: Parròquia de Sant Pere, Diables del Masnou, Ajuntament del Masnou.
Tipus d'acte : Música
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 15-12-2022 14:14