Inaugurat l'Any Pujadas

Última revisió 24-01-2020 15:24
20/01/2020

Podeu veure els capítols de la foto vídeo novel·la Plaça d’Ocata, clicant aquí

El darrer cap de setmana, eminentment cultural, va començar divendres, amb la inauguració de l'Any Pujadas. El 17 de gener, en un Espai Escènic Iago Pericot ple de gom a gom, es va donar el tret de sortida a la commemoració del centenari del naixement del popular pintor masnoví, Pere Pujadas Roig (el Masnou, 1920-2005), amb la presentació de la foto vídeo novel·la Plaça d’Ocata. Durant l’acte es va presentar el capítol pilot de la sèrie, que s’anirà fent pública setmanalment, fins a constituir una única peça de prop de 40 minuts. Dirigida per Joan Casellas i Victòria Pujadas, amb Erik Skoogh com a operador de càmera i muntatge, cada capítol es podrà veure a la pàgina web des d’on es pot seguir tot el projecte, www.placadocata.cat, i també a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

A l’acte, Pujadas i Casellas van parlar de com havia estat el laboriós procés de creació de la foto vídeo novel·la, filmada en diferents ubicacions del municipi, amb la col·laboració de molta gent. Cal remarcar que el punt d’arrencada d’aquesta celebració és la cessió de les obres que la família Pujadas va fer a l’Ajuntament. L’alcalde, Jaume Oliveras, ho va agrair públicament en el seu parlament.

Tot seguit, el públic assistent va emprendre el camí cap a la Casa de Cultura, que acollirà, durant tot l’any 2020, l’exposició “Centenari del pintor masnoví Pere Pujadas”. La mostra, inaugurada el mateix divendres, recull els quadres al voltant dels quals s’ha construït la foto vídeo novel·la, a més d’altres peces. Més de cent persones van brindar per l’Any Pujadas.

L’Espai Escènic també va acollir, dissabte i diumenge, l’espectacle Joc, a càrrec de LACAM. El col·lectiu d’artistes de circ residents al Masnou (LACAM) va presentar diferents números de circ contemporani que estan portant de gira per places i escenaris de tot el món.

Diumenge, l’itinerari "El modernista desconegut: l'arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó" va tornar a repassar la trajectòria personal i professional d'un dels arquitectes més importants del Modernisme al Masnou i a Catalunya. Les persones assistents van poder conèixer alguns dels edificis més emblemàtics que va projectar, com el Casino o l'Escola Ocata, així com d'altres que no són no tan coneguts, com casa seva i habitatges privats. D’altra banda, al local de Gent del Masnou, es va poder donar sang durant el matí.