Dispositiu conjunt de Mossos d'Esquadra i Policia Local per combatre els robatoris

Última revisió 08-09-2020 08:39
01/09/2020

L’operatiu, que es va iniciar fa quinze dies i continua actiu, té com a finalitat  identificar i detenir els presumptes autors de robatoris a la demarcació i incrementar la sensació de seguretat

El balanç final ha estat de quinze persones detingudes, tres de les quals han ingressat a presó

Font: Nota de premsa emesa pels Mossos d'Esquadra, Departament d'Interior, Generalitat de Catalunya.

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Premià de Mar i la Policia Local del Masnou van iniciar a mitjans d’agost un dispositiu conjunt al municipi amb la col·laboració de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la RPMN.

Aquest operatiu vol donar resposta a l’increment d’incidents i fets delictius, principalment robatoris amb violència realitzats per joves, que s’estaven produint al municipi, especialment a la zona de l’estació de Renfe i al passeig Marítim.

És per aquest motiu que es va dissenyar un dispositiu conjunt entre Mossos i Policia Local amb una doble finalitat: d'una banda, la prevenció d’aquests tipus de robatoris i incrementar la sensació de seguretat al municipi i, de l'altra, identificar i detenir els possibles autors d’aquests fets delictius.

El balanç final ha estat de quinze joves detinguts, un dels quals menor d’edat. Tres dels detinguts han ingressat a presó. Dels majors d’edat, dotze són de nacionalitat marroquina i dos de nacionalitat sèrbia.

La majoria de les detencions han estat realitzades per robatoris amb violència i/o intimidació, i en alguns casos les víctimes també han patit lesions. Els lladres buscaven diners i telèfons mòbils principalment, tot i que també van sostreure una bicicleta i una cadena d'or. En aquest darrer cas el lladre es va empassar la joia per tal d'evitar que els agents la localitzessin. Un dels lladres va fer servir un esprai per estabornir la víctima. També s'han fet detencions per robatoris en domicilis. En un dels casos els propietaris dormien a l'interior.

El dispositiu continua actiu per tal de continuar reduint aquesta tipologia delictiva al municipi.

Mossos d'Esquadra i Policia Local del Masnou.
Mossos d'Esquadra i Policia Local del Masnou.
Autor: Mossos d'Esquadra.