Comença la rehabilitació parcial de Can Targa

Última revisió 09-01-2019 10:05
08/01/2019

Aquest gener s'han iniciat les obres de rehabilitació parcial de la masia de Can Targa, construïda al segle XVI. La superfície de la intervenció és de 180 metres quadrats i inclourà la reparació de l’estructura de la coberta, la col·locació d’aïllament i la substitució del cel ras de la segona planta. A l'immoble municipal s'hi troba, des de l'any 1994, la Fundació El Maresme, dedicada a atendre persones amb discapacitat intel·lectual del sud de la comarca.

Es preveu el desmuntatge complet de tot el cel ras, inclosos tots els elements auxiliars, l’aïllament tèrmic (parcialment inexistent) i les instal·lacions de l’interior, i està previst recol·locar-les i també muntar-hi elements nous. Un cop quedi vista i preparada l’estructura, es realitzarà el tractament contra tèrmits, corcs i fongs a les bigues i llates de fusta. 

Tot seguit, s'instal·larà el nou fals sostre continu de plaques de cartró-guix amb aïllament tèrmic, es recol·locaran les instal·lacions afectades durant el transcurs de les obres i s'instal·laran nous elements d’enllumenat on es realitza la intervenció. L’actuació també inclou el pintat de tot el fals sostre.

Aquesta intervenció tindrà un cost de prop de 35.500 euros i la duració prevista de les obres a càrrec de l’empresa Eurocatalana Obres i Serveis, SL, és de tres setmanes.