Accions per reduir la generació de residus

Última revisió 29-03-2021 08:08
26/03/2021

La Reparatruck, la campanya "Mou-te pel Zero" i el projecte "Desplastifica’t" són algunes de les iniciatives engegades recentment

L’Ajuntament del Masnou ha llançat les darreres setmanes diversos projectes que intensifiquen l’aposta per la reducció de residus, incentivant el consum responsable i la consolidació de nous hàbits que contribueixin a lluitar contra el canvi climàtic.

Per exemple, el 15 de març va començar la campanya “Mou-te pel Zero!”, una iniciativa que planteja reptes i premis per a les persones que hi participin, amb accions que redueixen la generació de residus alhora que impulsen el comerç local.

En paral·lel, amb la Reparatruck es fa una aposta ferma per incentivar la reparació d’aparells. Així, se n’allarga la vida útil, cosa que permet que la ciutadania estalviï diners i eviti comprar-ne de nous, de manera que es redueix la seva petjada ecològica i el consum energètic dels processos de fabricació. La Reparatruck visitarà el Masnou un cop al mes durant tot l’any 2021, perquè tothom pugui aprendre a reparar aparells, amb l’assistència d’un tècnic i la disponibilitat de tota mena d’eines. Una vintena de persones l’han utilitzat en les tres visites que ja ha fet al municipi: les de gener, febrer i març.

Una altra iniciativa que s’ha fet recentment ha estat el repartiment de més de 600 ampolles reutilitzables, finançat amb una subvenció concedida per la Diputació de Barcelona. S’han lliurat a mestres i professorat de tots els centres educatius del Masnou, incloent-hi l’Escola Municipal de Música (EMUMM) i el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPAM), així com al personal i als regidors i regidores de l’Ajuntament.