El Masnou posa punt i final a la Festa Major

Última revisió 02-07-2019 08:08
01/07/2019

El Masnou ha tancat quatre dies intensos (i calorosos) de Festa Major de Sant Pere amb una bona acollida de públic a totes les activitats. S’ha celebrat entre el 27 i el 30 de juny, amb més d’una seixantena d’actes. L’Ajuntament vol donar les gràcies a tothom qui l’ha feta possible i a tothom qui hi ha participat. L’equip format per la Comissió de Festes, les entitats i la ciutadania novament ha funcionat, i els masnovines i masnovines han demostrat, una vegada més que tenien ganes de sortir al carrer i gaudir al màxim del programa de festes.

La celebració d’enguany ha seguit amb el lema "Terra, mar i foc", amb el qual es reivindica, des de l'any 2015, la importància dels elements essencials per a la construcció del tarannà dels masnovins i masnovines i de la vida diària a la vila. Els tres elements es vinculen a la llegenda de les tres nimfes, de les quals aquest any n’ha sortit un nou ésser màgic, de nom Novina. Si encara no ho heu fet, fins a final de juliol podreu veure l’exposició a l’Espai Casinet per conèixer l'obra de Ramón de los Heros (dissenyador i constructor de Novina, amb la col·laboració de Mònica Cardona) i el seu taller a l’antiga fàbrica MOBBA de Badalona. Com a complement, la Casa de Cultura acull, també fins a final de mes, una exposició que recorda la llegenda de les nimfes que han protagonitzat el pregó de Festa Major els darrers anys.

A manca de la valoració de la Comissió de Festes, que es reunirà properament, aquesta ha estat una festa molt participativa, especialment la nit de la revetlla de Sant Pere, vetllada en què a la platja gairebé no hi cabia ningú més. La música, un any més, ha tornat a destacar entre el gruix d’actes, amb actuacions de formacions de diferents estils i també de discjòqueis. La primera edició de La Saladeta, una tarda musical pensada especialment per als més petits, va complir les expectatives, igual que la tercera de La Salada, la nit musical per excel·lència. Les activitats lúdiques, culturals i esportives han format també part de la programació, en què tothom, petits i grans, ha tingut per triar i remenar.

Podeu veure tots els bons moments viscuts a l’àlbum de fotografies. I, ben aviat, un vídeo recollirà el millor d’aquests dies de festa.

El municipi s’acomiada de la Festa Major amb un sentiment agredolç

L'Ajuntament del Masnou vol manifestar el seu rebuig i condemna més absoluts davant la presumpta agressió sexual esdevinguda al municipi. Alhora, el suport i solidaritat amb la persona agredida i el seu entorn. Llegiu el comunicat clicant aquí.