Es reobre el trànsit en els dos sentits de la marxa a la carretera d'Alella

Última revisió 24-08-2018 08:28
23/08/2018

Es reprenen les obres de construcció de la nova rotonda després del trasplantament de set plàtans monumentals

Ja es pot circular en els dos sentits de la marxa en tot el traçat masnoví de la carretera d’Alella (BP-5002), via que s’anomena carrer d’Amadeu I. S’hi havia prohibit la circulació en un tram i en sentit descendent (en direcció a l’N-II i al port) per tal de trasplantar set plàtans de grans dimensions.

Un cop completada amb èxit aquesta operació, es reprenen les obres de construcció de la nova rotonda, que millorarà la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit en una de les interseccions més conflictives del Masnou. Els treballs s’han organitzat amb l’objectiu de minimitzar les afectacions sobre el trànsit. És per aquest motiu que en aquesta fase no es faran talls, però no es descarta que s’hagin d’establir restriccions més endavant i en funció de l’evolució de l’obra, que tindrà una durada prevista de sis mesos.

La nova rotonda es construeix a la intersecció entre la carretera d’Alella i el pont del carrer de Rosa Sensat, que creua la riera d’Alella. Mentre durin els treballs, queden anul·lades una part de les places dels dos aparcaments que hi ha en aquest indret. Es recuperaran, però, quan finalitzi l’obra, que també inclou actuacions complementàries, com nous semàfors, refugis per a vianants, nova il·luminació i adequació paisatgística.

La construcció de la nova rotonda és un projecte que duu a terme la Diputació de Barcelona, si bé està cofinançat per l’Ajuntament del Masnou en un 25%, mitjançant un conveni que preveu un pressupost total de 527.282 euros. La construcció compta amb un pressupost d’adjudicació de 389.706 euros.

Plàtans monumentals

Les obres es reprenen després que s’hagin trasplantat set plàtans centenaris i monumentals a petició de l’Ajuntament del Masnou. Els set arbres s’han col·locat a pocs metres d’on eren, a l’entorn mateix de la futura rotonda. L’operació de trasplantament s’ha dut a terme de manera satisfactòria, raó per la qual s’espera que tots set exemplars arrelin i sobrevisquin.

En total eren vuit els plàtans afectats per les obres. Un d'aquests arbres no s’ha trasplantat i ha estat  talat pel mal estat de salut que presentava. El cost total d’aquests treballs, que inclouen el seguiment de l’arbrat trasplantat per part de l’empresa especialitzada durant el període d’un any, entre altres conceptes, ha estat de 88.278,92 euros, que seran assumits amb càrrec al conveni entre ambdues administracions.

 

Tram de la carretera d'Alella on es fan obres per construir una rotonda.
Tram de la carretera d'Alella on es fan obres per construir una rotonda.