Les platges del Masnou


mapa google earth platges del MasnouAl municipi hi ha dues platges: la platja del Masnou, a llevant del port esportiu (el costat més proper a Barcelona), i la platja d'Ocata, situada a ponent (a la banda del port més propera a Mataró).

Totes dues tenen equipaments sanitaris i àrees de serveis. S'hi pot accedir fàcilment des del centre urbà i estan ben comunicades amb transport públic, ja sigui en autobús o en tren, a través de les estacions "El Masnou" i "Ocata", de Rodalies Renfe.

Avís: aquest estiu, l'estació d'Ocata està tancada per obres.

En marxa la temporada de bany 2023

 

El diumenge, 11 de juny, Pro-Activa Serveis Aquàtics va iniciar el servei de socorrisme a les platges del municipi que es prestarà fins a l’11 de setembre. L’horari dels mesos de juny i setembre serà de 10.30 a 19 h i, el de juliol i agost, de 10 a 19 h. 

Les cinc guinguetes de les platges del Masnou són les mateixes que l’any passat: quatre a la platja d’Ocata (Piropos, a l’altura del carrer de Doctor Agell; Calima, a la del carrer dels Capitans Comellas; Tamarindo, a la del Pintor Villà, i Jarana, a la de l’avinguda Mare de Déu de Núria), i una a la del Masnou (La Rotonda, al davant de la riera d’Alella). 

No es pot fumar a les platges del municipi

Una de les novetats per a aquesta temporada de bany és la prohibició de fumar a totes les platges del Masnou. En concret, la normativa modificada prohibeix fumar o consumir dispositius susceptibles d'alliberament de nicotina i productes similars. S'exclouen d'aquesta prohibició les terrasses de les guinguetes i el passeig Marítim. La transgressió d'aquesta norma es considera infracció lleu, amb sanció de 100 fins a 750 euros.

Cliqueu aquí per llegir més informació sobre la temporada de platges.

Nou espai per a gossos a la platja d'Ocata

Ha quedat anul·lat l'antic espai per a gossos a la platja del Masnou (davant Can Teixidor) i s'ha habilitat un de nou a la platja d'Ocata

Platja per a gossos

Més informació sobre l'espai per a gossos a la platja d'Ocata

Estat de les platges

Respecteu la senyalització de les banderes i les indicacions dels i les socorristes. Consulteu:

Proactiva

Estat de les platges del Masnou i d'Ocata per part de l'empresa concessionària del servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges del municipi.

Platgescat

Aplicació amb informació sobre l’estat del mar, la bandera i si hi ha meduses. També disponible per a telèfons mòbils.

Protecció Civil -  Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya

Cadira amfíbia

Les persones amb mobilitat reduïda poden sol·licitar el servei de cadira amfíbia per banyar-se al mar, en ambdues platges. 

Cal adreçar-se al servei de socorrisme o trucar al número de telèfon 645 870 482.

Espai saludable a la platja d'Ocata

L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar les persones per tal que tinguin cura de la seva salut, la dels seus familiars i la de la resta de persones usuàries de la platja. La platja és un espai públic on la convivència, el respecte i els hàbits saludables han de ser elements indispensables per al gaudi de tota la ciutadania. Més informació.

Zona de pesca 24 h


S'han habilitat 200 metres de la platja d'Ocata (comptats des del límit amb el terme municipal de Premià de Mar) per a la pesca amb canya durant les 24 h del dia durant tota la temporada.

Recordeu que, fora d'aquesta zona, la pesca amb canya només és permesa entre les 21 i les 8 h.

tzxs

Tortugues

Com has d'actuar si veus una tortuga a la platja?

  • Truca immediatament al 112
  • No la toquis ni la molestis
  • No t'hi acostis a menys de 10 metres
  • No li facis fotos amb flaix
  • No l’enlluernis 
  • Evita que et vegi: no et posis davant del seu camp de visió

Com has d'actuar si veus cries de tortuga?

  • Truca immediatament al 112
  • Humiteja-les amb aigua, i mantingues-les en un recipient sense aigua, a l’ombra en un lloc tranquil, fins que arribin els tècnics
  • Evita que s’estressi
  • Mira al teu voltant per si veus altres cries
  • No trepitgis els rastres i intenta impedir que altres persones ho facin

Com has d'actuar si veus un rastre de tortuga a la sorra?

  • Truca immediatament al 112
  • Intenta que ningú esborri el rastre

Tortugues marines

La tortuga babaua, comuna o careta (Caretta caretta) és la tortuga marina més abundant al Mediterrani, però també hi trobem altres espècies com la tortuga llaüt, la tortuga verda i molt excepcionalment la tortuga Kemp i olivàcia. Tanmateix, la tortuga babaua es una espècie amenaçada, catalogada a nivell mundial com a Vulnerable per la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (IUCN, 2015).

Al Mediterrani normalment fa la posta a les costes orientals (Xipre, Grècia, Turquia...). No obstant això, en els últims anys s’han detectat postes o intents de postes al Mediterrani occidental, especialment a les costes andaluses, valencianes, balears i catalanes.

La temporada de nidificació (posta d'ous i eclosió de les cries) s'estén, habitualment, entre principis d'estiu o finals de primavera i el mes d'octubre.

L'Ajuntament del Masnou col·labora amb el projecte Caretta a la Vista! (Universitat de Vic), un projecte de divulgació que facilita eines a la ciutadania per detectar i reconèixer un eventual rastre o niu de tortuga marina a les nostres platges, i poder actuar adequadament davant un possible albirament de tortuga babaua.