Coronavirus: Pla de contingència municipal i noves restriccions al Masnou

Última revisió 17-03-2020 12:58
13/03/2020

Al Masnou s’ha creat un Pla de contingència municipal per, entre d'altres, assegurar el funcionament regular dels serveis públics municipals de caràcter essencial per la ciutadania.

A l'Ajuntament es limita l’atenció presencial i es cancel·len totes les activitats que es porten a terme des de l'ens municipal.

El Govern central ha declarat l’estat d’alarma.

 

Tercera jornada en què l’Ajuntament pren més mesures emmarcades en les accions preventives que s’estan adoptant a Catalunya per contenir el coronavirus SARS-CoV-2. Després que s’activés la situació en fase d’Emergència 1 del pla d’actuació del PROCICAT per part de la Generalitat, al Masnou s’ha creat un Pla de contingència municipal que augmenta les restriccions ja anunciades, com, per exemple, la limitació de l’atenció presencial a l’Ajuntament.

La tarda del 13 de març, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha declarat l’estat d’alarma durant 15 dies. Aquest règim excepcional permet centralitzar la presa de decisions i adoptar mesures per limitar els moviments de la població. L’Ajuntament informarà i aplicarà les restriccions necessàries des de l’àmbit municipal a mesura que es concretin. 

Restriccions a l’atenció al públic

Es limita l’atenció presencial a l’Ajuntament als casos imprescindibles, entre els quals, els que corresponguin als serveis assistencials.

Es recomana fer ús dels tràmits electrònics i de l'atenció telefònica. S’habilitarà un o més telèfons per atendre les necessitats de la ciutadania i l’atenció presencial es concentrarà a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) mitjançant cita prèvia.

A més, les oficines d’atenció al públic de l’ORGT (Organisme de Gestió Tributària) i de Sorea (subministrament d’aigua) han anunciat avui el seu tancament temporal.

Què s’ha decretat avui al Masnou?

 • El tancament de l’Arxiu Municipal, que s’afegeix als nombrosos equipaments i serveis anunciats ahir.
 • La cancel·lació explícita de totes les activitats que es porten a terme des de l’Ajuntament, així com en les que hi intervé directament amb cessions de material o autorització per al seu desenvolupament, fins a l’aixecament de la suspensió. En aquest sentit, se sumen a les activitats ja anul·lades les del cicle "Juguem als Barris" (15 i 22 de març), la sessió informativa del Pla d’actuació municipal (17 de març), les xerrades de preinscripcions de P3 i 1r d’ESO (17 de març), l’itinerari "El Masnou, terra de mar" (22 de març), la inauguració del memorial en record de les persones detingudes desaparegudes a l’Argentina (28 de març) i la presentació del llibre Les dones dels Laboratoris, el sisè número de la col·lecció “Quaderns d’Història Local del Masnou” (27 de març).
 • La cancel·lació de l’audiència pública prèvia al Ple ordinari, que estava prevista per al proper dijous 19 de març, a les 18.30 h.
 • La recomanació a les persones de més de 65 anys o que pateixin malalties cròniques o pluripatològiques o amb estats d’immunosupressió, l’adopció de les mesures següents:
  • Evitar que abandonin la seva llar o residència excepte per a casos d’estricta necessitat, i en qualsevol cas han d’evitar els espais de concurrència pública on no sigui possible que es mantingui una distància de seguretat interpersonal d’almenys un metre.
  • Evitar que facin ús dels mitjans de transport col·lectiu ubà i interurbà i suburbà.
 • L’aprovació del Pla de contingència de l’Ajuntament del Masnou per fer front a la situació generada per l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 al territori i amb una probable afectació a la població del municipi. El Pla serveix de pauta d’actuació per a tot el personal municipal i al conjunt del consistori i té com a objectius:
  • Assegurar el funcionament regular dels serveis públics municipals de caràcter essencial per la ciutadania.
  • Aplicar a l’organització municipal les mesures que aprovin les autoritats sanitàries i d’altres àmbits per tal de respondre a la situació derivada de l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2, i fer-ne el seguiment.
  • Preservar la salut del personal de l’Ajuntament.

Els infants, a casa

Seguint indicacions del Departament d’Educació de la Generalitat, avui no ha obert portes cap dels centres educatius del municipi. El tancament de tots els centres educatius del Masnou tindrà una durada mínima de 14 dies. En aquest sentit, hi ha un seguit de mesures que cal prendre amb els nens i les nenes a casa. D’una banda, no és recomanable que vagin a: parcs -especialment els gronxadors i tobogans, perquè són focus de transmissió-, parcs de boles, cinemes, restaurants, zones recreatives i a cases d’altres amics. També cal evitar el contacte amb població de risc. Més informació

Altres novetats

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha comunicat al sector esportiu català, tant públic com associatiu i privat, l’adopció de diverses mesures preventives durant un mínim de 15 dies. Vegeu-les. 

Gratuïtat del telèfon 061 Salut Respon

El telèfon 061 s'ha convertit en gratuït per atendre les consultes sobre el virus. En cas de símptomes, truqueu-hi.

 

 

El Masnou té un Pla de contingència per fer front a la situació generada per l'expansió del coronavirus (Sars-Cov-2) al territori
El Masnou té un Pla de contingència per fer front a la situació generada per l'expansió del coronavirus (Sars-Cov-2) al territori