Tallers i cinema per al benestar físic i emocional de la gent gran

Última revisió 02-10-2020 08:23
01/10/2020

Les activitats per a la gent gran d’aquesta tardor s’adapten a les mesures preventives contra la propagació de la COVID-19

L’Ajuntament i els casals de gent gran del municipi han programat diverses activitats i tallers que s’inicien durant la Setmana de la Gent Gran, una iniciativa masnovina vinculada a l’1 d’octubre, dia internacional d’aquest col·lectiu. Enguany, la pandèmia de la COVID-19, malaltia que afecta especialment les persones d’edat avançada, obliga a adaptar les iniciatives programades.

D’una banda, s’organitzen tallers que tenen l’objectiu de millorar el benestar físic i emocional de les persones grans. De l’altra, totes les activitats implanten mesures preventives i higièniques per evitar la propagació del virus. A més dels tallers, que es duran a terme als tres casals del municipi, s’organitza un cicle de cinema a La Calàndria, exclusiu per a la gent gran, que podrà gaudir de franc de les tres projeccions programades.

La COVID-19 sí que ha obligat a cancel·lar l’acte institucional que se celebrava tradicionalment per felicitar de forma conjunta les Noces d’Or de matrimonis masnovins. En el seu lloc, es concertarà una visita perquè cadascuna de les parelles que han comunicat les seves Noces d’Or a l’Ajuntament rebin de manera individual la felicitació de l’alcalde, Jaume Oliveras, i del regidor de Gent Gran, Sergio González.

Activitats

Es pot consultar la programació dels tallers en aquest enllaç.

Els tres casals (Ocata, Can Mandri i Can Malet) acullen tres tallers gratuïts idèntics:

  • Taller de ioga (10 sessions).
  • Taller d’estimulació cognitiva (10 sessions).
  • Taller d’estratègia d’afrontament emocional davant la COVID-19 (8 sessions).

Les sessions són setmanals i gratuïtes. Les places són limitades. Per participar-hi, cal inscriure-s’hi prèviament, trucant al casal on es vulgui fer. El número de telèfon del d’Ocata és el 93 540 37 40. El de Can Mandri és el 93 555 63 00. Finalment, el de Can Malet és el 93 555 47 26.

Cinema per a la gent gran

Es projectaran tres pel·lícules al cinema La Calàndria. Són sessions gratuïtes i exclusives per a la gent gran. L’aforament quedarà limitat al màxim permès per les autoritats sanitàries els dies en què es facin les projeccions. Les entrades es lliuraran al mateix cinema abans de la projecció. Cal que tothom compleixi les mesures preventives, com mantenir la distància física i dur mascareta en tot moment.

La programació del cicle de cinema exclusiu per a gent gran a La Calàndria és la següent:

Philadelphia (1993).
Dimecres 21 d’octubre, a les 17 h.

El crepúsculo de los dioses (1950).
Dimecres 11 de novembre, a les 17 h.

Cinema Paradiso (1988).
Dimecres 16 de desembre, a les 17 h.

Cartell dels tallers dels casals de la gent gran, tardor 2020.
Cartell dels tallers dels casals de la gent gran, tardor 2020.