Els treballs per ampliar el Complex Esportiu enceten el darrer tram

Última revisió 25-01-2019 08:05
24/01/2019

Alhora, s’està acabant la reurbanització de l’entorn, que serà una zona de vianants amb dues placetes en nivells diferents

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha visitat aquest matí les obres d’ampliació del Complex Esportiu municipal i de reurbanització del seu entorn. Ho ha fet acompanyat de la regidora Sílvia Folch (primera tinenta d’alcaldia) i dels regidors Joaquim Fàbregas (Esports) i Ricard Plana (Urbanisme i Obres). Han comptat amb la participació de personal tècnic de l’Ajuntament i de les empreses que participen en el projecte.

Han constatat que els treballs, tant de la nau nova com de la reurbanització de l’entorn, avancen a bon ritme, de manera que es preveu que es puguin donar per acabats a finals del mes de març, aproximadament. La inversió total per a l’ampliació i la remodelació del Complex Esportiu suma 2.288.619,67 euros (IVA inclòs). Aquesta quantitat inclou les dues fases en què s’han executat les obres, dutes a terme per les empreses Rogasa (que va abandonar-les a mig fer) i Voracys, que n'ha elaborat el projecte final i executa les obres actualment. En paral·lel, la reurbanització de l’entorn compta amb un pressupost de 241.780,99 (IVA inclòs).

En global, es tracta d’un projecte integral que amplia el Complex Esportiu municipal i el remodela, juntament amb l'entorn. D’una banda, s’ha creat una nova nau –l’obra que està finalitzant ara– que, a més de les dues que ja existien (piscina i pavelló), ha de donar resposta a la demanda dels clubs esportius del Masnou, amb més espais. Aquest nou edifici inclou una pista, graderies, vestidors i altres dependències. La nau, àmplia i diàfana, és accessible per a persones amb mobilitat reduïda i té entrada de llum natural.

De l’altra, s’ha fet una construcció annexa que connecta la nova nau amb les dues que ja existien. És on, entre altres espais, s’ubicarà el bar de l’equipament. El terrat d’aquest annex esdevindrà una nova placeta pública que servirà alhora per salvar el desnivell amb el parc de Vallmora. Serà, doncs, com un replà en el nou itinerari per a vianants que connectarà aquest espai verd amb el Complex Esportiu i els carrers de la Ciutat de Sant Sebastià i de Roger de Llúria.

I és que la reurbanització de l’entorn del Complex culmina el projecte global. Els dos carrers esmentats, que són els que duen a l’entrada de l’equipament, s’estan transformant en zona de vianants. Això donarà com a resultat una segona nova placeta en la intersecció d’ambdues vies, davant del nou bar i de l’entrada principal al Complex.

El projecte global inclou la reforma de l’accés principal a les dues naus preexistents, la remodelació dels vestidors de la piscina, la reubicació de la Regidoria d’Esports i la renovació del paviment de la pista preexistent, que ara és de parquet gràcies a l’aportació de la Ricky Rubio Foundation.