Dimecres s'obre l'aparcament públic de la plaça Nova

Última revisió 07-05-2019 15:07
06/05/2019

Aquest dimecres, 8 de maig, s’obre el nou aparcament públic subterrani de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, el gran espai obert, conegut també com a Illa Centre, que ha guanyat el municipi on hi havia l’antiga fàbrica Dogi.

En total s’estrenen 254 places públiques d’aparcament per a vehicles de quatre rodes i 10 més per a vehicles de dues rodes. L’entrada al pàrquing està ubicada a l’altura del número 14 del carrer de Flos i Calcat. Els detalls de l’establiment del nou aparcament públic, les tarifes i el model de gestió es van aprovar en la sessió extraordinària del Ple municipal del 6 de març.

L’aparcament s’estrena amb un període de portes obertes, completament gratuït, entre el 8 i el 19 de maig. Amb tot, les persones usuàries hauran de validar el tiquet als caixers de l’aparcament per poder sortir-ne, encara que el resultat a pagar sigui 0 euros. A partir del 20 de maig s’aplicaran les tarifes aprovades al Ple, amb preus diferents segons les dues franges horàries: diürna (de 9 a 21 hores) i nocturna (de 21 a 9 hores). Dins la franja diürna, la primera hora d’aparcament serà gratuïta. La subvencionarà l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar l’activitat comercial i econòmica del centre del Masnou.

El consistori consolidarà aquesta primera hora gratuïta a través dels convenis que preveu signar els propers mesos amb comerços i empreses del municipi. Per tant, un cop signats els convenis, la primera hora serà gratuïta per a la clientela dels comerços i les empreses que s’hi adhereixin, que podran ampliar fins a dues hores la gratuïtat de l’aparcament per als seus clients i clientes. La segona hora serà a càrrec del comerç o empresa, mentre que la primera la subvencionaria, en tots els casos, l’Ajuntament.

Les tarifes estableixen preus més baixos durant les hores nocturnes. A més, s’ofereixen preus per minut, per estada completa –d’un dia, d’una nit o mensual en qualsevol de les dues franges horàries– i per abonaments. De les 254 places per a vehicles de quatre rodes, 50 podran llogar-se en règim d’abonament, la mateixa modalitat amb què s’ofereixen les 10 places per a vehicles de dues rodes. Cal precisar, però, que l'opció de l'abonament no està encara disponible. S'anunciarà quan sigui així.

L’Ajuntament és propietari de 142 places per a vehicles de quatre rodes. L’aparcament públic en tindrà 112 més (fins a un total de 254) i 10 per a vehicles de dues rodes gràcies al conveni que va signar amb l’empresa que n’és propietària, vinculada al gran supermercat que obrirà a la mateixa plaça. L’aparcament obre al públic amb un model d’administració directa per part de l’Ajuntament, si bé es preveu adjudicar-ne la gestió els propers mesos.

Plaça Nova de les Dones del Tèxtil, al centre del Masnou.
Plaça Nova de les Dones del Tèxtil, al centre del Masnou.