Distincions en una emotiva diada de la Policia Local

Última revisió 14-10-2019 08:16
11/10/2019

Els reconeixements als mèrits s’han combinat amb homenatges a persones que es jubilaran els propers mesos

Ca n’Humet ha acollit avui l’acte de celebració de la diada de la Policia Local, al voltant de la festivitat dels Sants Àngels Custodis. Ha comptat amb la participació de bona part del cos de la Policia Local del Masnou, l’inspector cap dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar, agents de la Policia Local d’Alella i voluntaris de Protecció Civil del Masnou.

L’alcalde, Jaume Oliveras, i la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Seguretat Ciutadana, Sílvia Folch, han encapçalat la representació institucional, juntament amb altres regidores del consistori. Oliveras i Folch s’han encarregat, a més, d'adreçar unes paraules a l’auditori. Tots dos han felicitat els agents per la bona feina que fan dia a dia i han fet explícit el suport institucional de l’Ajuntament.

En el moment de fer els reconeixements hi ha hagut alguns moments emotius, com un homenatge a un dels agents que es jubilarà els propers mesos. S’han lliurat distincions a la trajectòria professional als policies que fa trenta anys que serveixen al cos. També als que han protagonitzat accions policials destacades aquest darrer any, com ara detencions per una violació de domicili –actuació que va comptar amb la col·laboració d’agents d’Alella–, per delictes contra la salut pública, robatoris i crims contra la seguretat viària.

L’equip de tir de la Policia Local ha rebut també un reconeixement. Creat el 1998, acumula 160 participacions en diferents competicions. Se n'ha destacat la dedicació, l’esforç i l’esperit de lluita dels integrants. S’ha fet també un reconeixement al ja expresident de l’associació de voluntaris de Protecció Civil del Masnou, que es jubila després de molts anys de col·laborar amb la Policia Local i haver vetllat per la seguretat dels masnovins i masnovines en situacions d’emergència i esdeveniments públics.

En el torn dels parlaments institucionals, l’alcalde, Jaume Oliveras, ha subratllat la importància del “servei públic” que presta la Policia Local dia a dia, “una feina no exempta de tensió, en un municipi tranquil, però amb certes complexitats, en part per la proximitat amb Barcelona”. Els ha encoratjat a seguir treballant com fins ara i a encarar amb la professionalitat demostrada els reptes de futur, cercant sempre l’equilibri “entre els drets a la seguretat i a la llibertat, que és complementen”.

La regidora Sílvia Folch, al seu torn, ha repassat breument la història del cos, que va néixer l’any 1966, i com ha crescut des d’aleshores, “treballant per la seguretat i el benestar dels nostres conciutadans”. “Amb el vostre esforç diari –afegia Folch– feu possible una vida més segura, més digna, per a tota la ciutadania”. Ha fet un esment especial a l’intercanvi de coneixements entre veterans i novells. A més, ha reiterat el suport institucional, tot assenyalant que “la tasca policial no sempre és reconeguda, sinó que sovint és qüestiona, com quan s'ha de sancionar per infraccions de trànsit, però cal treballar amb convicció pels  drets de tots els veïns i veïnes”.

Agents de la Policia Local del Masnou amb l'alcalde, Jaume Oliveras, i la primera tinenta d'alcaldia, Sílvia Folch.
Agents de la Policia Local del Masnou amb l'alcalde, Jaume Oliveras, i la primera tinenta d'alcaldia, Sílvia Folch.